Storbritannien advarer mod Iran-invasion

LONDON (The MIRROR)
I dag rejser Storbritanniens udenrigsminister Jack Straw til Washington for at gratulere sin nyudnævne amerikanske kollega Condoleeza Rice.

Men udover lykønskningerne har Straw også en advarsel med til amerikanerne:

Hvis USA beslutter sig for en invasion af Iran– sådan som der verserer vedholdende rygter om – skal amerikanerne ikke regne med englændernes støtte.

For godt nok er Storbritannien, ligesom Danmark, en af Washingtons mest trofaste allierede – ikke mindst i Irak, hvor tusinder af britiske tropper deltager i besættelsen – men der er dog alligevel grænser for den britiske trofasthed, skriver den britiske avis The Mirror.

“Tyranniets udposter”

I Senatsforhøret forud for Condoleeza Rices indsættelse i embedet som udenrigsminister udpegede hun Cuba, Iran, Nord-Korea, Zimbabwe, Hviderusland og Burma som »tyranniets udposter«.

I sidste uge afslørede den kritiske journalist Seymour Hersh i avisen The New Yorker, at agenter udsendt af Bush-administrationen allerede har opereret i Iran for at identificere »passende bombemål« i landet.

I en udtalelse fra Pentagon-talsmanden Lawrence DiRita heder det blandt andet at »det iranske regimes åbenbare nukleare ambitioner og dets påviste støtte til terror-organisationer er en global trussel, som er en meget mere seriøs behandling værd end hvad Seymour Hersh giver i artiklen«.

Ifølge den iranske efterretningstjeneste blev ti agenter fra de amerikanske og israelske efterretningstjenester CIA og Mossad sidste år arresteret i Iran

De sidder nu fængslede, og kan vente sig en anklage for at have spioneret for en fremmed magts regning. Tre af de anholdte skal have arbejdet i den iranske atomkraft-sektor.

Iran erklærede mandag, at et amerikansk angreb på landet vil være en »strategisk fejltagelse«.

Læs artikel i The Mirror: »Straw tells U.S. not to invade Iran«

Læs artikel i The New Yorker: »The coming wars«

REDAKTION:

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s