Amerikas Usynlige "Berlin-mur" skal blive synlig

19 maj 2006

Mexico protesterer mod grænse-hegn

Mexiko har skrevet en formel protest mod USA´s planer om at forstærke den militære overvågning mellem de to amerikanske stater.
Beslutningen som blev taget af Repræsentant-huset torsdag indebærer at 600 km nye hegn sættes op, samtidig som 6.000 paramilitære styrker fra National-Garden skal udstationeres i grænse-egnene .

border
Costa Rica, Honduras, Guatemala og Nicaragua bakker op om protesten mod USA´s invandringsovervågende skridt.
Hvert eneste år emigrerer opimod en halv million  500.000(mennesker) mexicanere over grænsen ind i de Forenede Stater og skapar et stort tryk på skoler og sundhedssystemet i USA. Samtidigt er USA dybt afhængige af den billige og uorganiserede arbejdskraft fra nabolandet. Disse millioner fattige indvandrerer fungerer i realiteten som løntrykkere. Flere hundrede indvandrer dør hver år på grænsen mellem USA og Mexico. Ifølge en ny rapport fra FN´s International Organisation for Migration har seks tusind (6000) mennesker mistet livet på grænsen mellem USA og mexico siden år 2000.

us-mexico-border-fence

Ingenmandsland på grænsen mellem de Forenede Stater og Mexico

De 20 milliarder dollar, (mellem 100-140 milliarder kr afhængigt af kursen) som årligt sendes tilbage af de illegalt invandrede arbejdere i USA er Mexico´s næst største kilde til udenlandsk valuta. Også forskellige private erhvervslivs-foreninger i USA er kritiske til tab af (billig) arbejdskraft.

Mexico´s præsident Vincente Fox sagde ved et besøg i den mexicanske grænseby Nuevo Laredo at relationen mellem Mexico og USA kan blive alvorligt skadet af præsident Bushs planer om at bygge det 600 km lange hegn og indsætte soldater langs den 3200 km lange grænsen mod Mexico.

” – Hans hensigt at bygge murer, at bygge barrierer langs grænsen, fremmer ikke en relation mellem venner, naboer of forretningspartnere, sagde præsidenten.

“Tolv millioner venter”

-Der findes tolv millioner mexikanere på den anden side af grænsen, som hver dag lider i ventetiden på en reform som lader dem leve i fred, udtalte Mexikos udenrigsminister Luis Ernesto Derbez i dag.

Men de planer som regimet i Washington har er ikke endeligt afgjort politisk, og indenrigs modstand mod de fremlagte hårda tagen mangler ikke. Først og fremmest er det erhvervs og virksomhedsforeninger som er kritiske, og hævder at de ulovligt indvandrede mexikanere ikke “stjæler arbejdspladser”, men tværimod udfører nødvendigt arbejde som de “indfødte” amerikanere vægrer påtage sig.

Præsident Fox har misslyckats
Den til sommer afgående Præsident Vicente Fox har under seks år ved magten mislykkedes med at at presse USA til at øge den legale arbejdstskraftindvandring for de millioner af mennesker som den mexicanske kapitalisme ikke kan sikre hverken arbejde eller ordentlige levevilkår. Migrationen fra Mexico nordud er en uhyre vigtig social og økonomisk ventil for det kapitalistiske Mexiko.

Foruden at store grupper af arbejdsløse , kapitalismens arbejdskraftreserve i Mexico som ellers ville være arbejdsløse og dermed udgøre en social proteststyrke mod kapitalismens arbejdsløshed og fattigdom, udvandrer for at arbejde nord for grænsen, sender de også omkring 20 milliarder dollar i kontanter tilbage til hjemlandet hvert år. Efter olien er det Mexikos største kilde til udenlandsk valuta.

Bush vil forstærke grænsen mod Mexico
16 maj 2006 -/>USA må satse milliardbeløb for at styrke kontrollen af grænsen mod Mexiko, sagde præsident George Bush i en fjernsynssendt tale i nat.
-Vi har ikke fuld kontrol med grænsen og jeg skal sørge for at der bliver ændring på det, sade Bush.

Enligt Bush ska 1,9 miljarder dollar satsas på att få ordning på problemet med den 3220 km lange grænse. 6.000 nationalgardister skal sendes til at vogte grænsen .

Grænsepatruljer arresterede omkring 1,2 millioner mennesker som i fjor forsøgte krydse grænsen illegalt. Yderligere 500.000 undkom.

Talen var optakten til en ny debatt i USA´s senat om reformer av USA:s migrationslagstiftning. Målet for Bushregeringen er at skærpe grænsekontrollen samtidigt som den genomför ett nytt program för midlertidige “gæstearbejdere”.

Det planeras også skridt for at “hjælpe” de i dag omkring tolv millioner indbyggere i USA som ikke har opholds- og arbejdstilladelse.

Nearly 6,000 Migrants Have Died Along the Mexico-U.S. Border Since 2000

FN-rapport: Fatal Journeys:Tracking Lives Lost during migration

thanksgiving_parker5

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s