Chavez vil give Europas fattige billig fyringsolje

14 maj 2006 *

I en lille notitspå DR´s teksttv meddeltes det lille-juleaften 2003 at op imod 2500 briter omkom i ugen optil jul på grund af det kolde vejr,
DE britiske sundhedsmyndigheder havde advaret befolkningen mod vinterens farer. Advarslen kom dagen efter, at et ældre ægtepar omkom i deres iskolde lejlighed.

Selv i den britiske overklasses hoforgan The Times – siden 1997 en trofast fortaler for New Labour-regeringen politik i Irak såvel som i England – blev man den 6.dec 2005 tvunget til at notere følgende :”Omkring 30.000 ældre mennesker dør af kulde hver vinter, ofte fordi de ikke har fjernvarme eller ikke har råd til at åbne for varmen.”
Det vil det kapitalistiske olieland Venezuela´s Præsident Hugo Chavez nu gøre noget ved. Ifølge præsidenten skal det uafhængige latinamerikanske land forsyne Europas fattige med billig fyringsolje. Det udtalte Chavez udtalte lørdag.

Sidste vinter forsynede Venezuela fattige amerikanere i det østlige USA med subventioneret olje. Ifølge Præsidenten har Venezuela to olieraffinaderier i Tyskland og et i Storbritannien. Venezuela er en af verdens fire store olieproducenter.
Ikke mindst Tony Blair´s kapitalistiske Storbritanien behøver hjælp med at sikre de fattige i landet billig opvarmning.

Ifølge det britiske Statistik Kontor – The Office of National Statistics (ONS) – er nøden bland Englands fattige blevet værre de sidste år. Tallene fra ONS viser at vinteren i fjor medførte en 34% stigning i forhold til året inden – det højeste i fem år.
Ifølge ONS døde omkring 25.000 ældre mennesker på 75 år og ældre døde af kulde-relaterede sygdomme – ”cold related illnesses” – under vinteren 2004/05 (December – Marts) i Storbritannien. : citeret fra denne kilde ¤
”Hver år dør titusinder ældre mennesker i England og Wales – ikke på grund af ”alderdom” , men fordi de ingen varme har.

Hvert eneste af disse dødsfald kan forhindres , alligevel gør vi meget lidt for at redde deres liv.
Sidste år døde 31.600 ældre mennesker i England og Wales af helbredelige , kulde-relaterede sygdomme. Året inden døde 21.500 helt unødvendigt ifølge Office for National Statistics (Statistisk Kontor). I virkeligheden , mister op imod 50.000 ældre hver eneste vinter livet pga af kulden gennem de sidste fem år. Denne statistik er en skændsel for Storbritannien . . . . . Hovedårsagen til de ældre menneskers kulde-død er fattigdommen.
På grund af små pensioner, den ringe velfærdshjælp og de sky-høje udgifter til boligopvarmningen har mere end 1,5 millioner ældre mennesker i England ikke råd til at opvarme deres hjem ordentligt.
Ældre mennesker betaler med livet for deres ringe pensioner og høje varmeudgifter. . . . . Help the Aged – altså ÆldreHjælpen kræver at hver eneste ældre person bliver tildelt en tilstrækkelig pension , uanset deres baggrund eller situation, som er stor nok til at betale for hjemmets opvarmning, tøj og mad . Alt under er en dødsstraf.” En anden hovedårsag til de ældre menneskers kulde-død er den lave boligstandard i UK. Alt for mange hjem er fugtige , utætte og svære at opvarme. . . . Over 1.5 million husstande hvor ældre mennesker bor har ikke nogen rigtig isolering eller varme.
Ingen af dem lever op til regeringens minimum-krav til et varmt kvalitets-hjem.
Ringe bolig-forhold sætter hundrede tusinder af ældre menneskers liv på spil , hver eneste vinter.

Mervyn Kohler, fra ÆldreHjælpens – Help the Aged Head of Public Affairs sammenlignede forholdene idag under ”New Labor”-regeringen med Charles Dickens kapitalistiske England. :
– “ Det er en skændsel at så mange af de ældste og mest sårbare lever under Dickensianske boligforhold. Regeringen must step up its efforts.”
Regeringen må tage sig sammen :
Step up your efforts, Mr Blair ! Did you hear that ?
Næppe, New Labour-regeringens ører er rettet imod kravene fra finanskapitalisterne i City ; de mest forkælede og rigeste lag i det engelske samfund .

  Mere end 300 år efter at Kapitalismen for alvor brød igennem i England er et så simpelt problem som at sikre folket mod kuldedøden uløst for de som behøver det mest”
Margarat Thatchers og New Labour-partiet kapitalistiske reformer og privatiseringer gennem de sidste 25 år betales af arbejderklassen og de fattige.

Interessant er at danske medier – trods alt snakken om deres uafhængighed – er fuldstændigt tavse om dette  ”massemord” på Storbritanniens fattige, de fleste tilhørende arbejderklassen som efter et langt arbejdsliv så at siger bliver frosset ud i kulden og døden.

Læs videre på Help the Aged på deres hjemme side her

New Labour har haft næsten 10 år til at sikre denne
kvinde og hendes af landsmænd mod vinterkulden

Det er desværre en årligt tilbagevendende tragedie.
Som viser det britiske klasseamfunds brutale karakter.
For der er ingen økonomisk krise i Storbritannien.
Den britiske kapitalistiske overklasse har aldrig været rigere.
Kapitalisterne bag selskabet Centrica – som bl.a ejer British Gas – hentede
profitter på 16.512 millioner kr i år 2005 , takket være koncernens tusinder af arbejdere og andre ansatte. http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/4742220.stm

Det kapitalistiske Olie-monopol Shell pralede tidligere i år med at have slået ”britisk rekord” i profit: 13 milliarder pund ; dvs 143 000 millioner kr. i 2005.
Shell’s ”rekord” blev efterfulgt af regnskabet fra den amerikanske oliekoncern Exxon Mobil (ESSO) der viste en 42% stigning i selskabets profitter i 2005 til $36.13 milliarder , det svarer til ca. 210 milliarder kr http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/breakfast/4672698.stm

Olie og Gas-giganten BP rapporterede en 25% stigning i selskabets overskud: Profitten for 2005 steg til £11.04 , ca.121.000 millioner kr.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/4688106.stm

På vej mod engelske tilstande ?

SAMTIDIG har den britiske regering sendt titusinder af soldater til Irak og Afghanistan hvor de deltager i undertrykkelsen af folkene der.
Det socialdemokratiske ¤”New Labour”-regime som nu har haft magten i snart ti år under krigsforbryderen Tony Blair`s ledelse deltager fuldt ud i den imperialistiske agression mod Irak`s folk – men har ikke kunnet sikre et grundlæggende velfærdsgode som at sikre folk varme i deres hjem.

Til trods for at Landsdækkende kampagneorganisationer som National Right to Fuel Campaign – siden 1975 har gennemført kampagner for at rette focus på de titusinder af dødsfald hver vinter som en følge af fattigdommen er intet ændret.
Den private kampagne for Opvarmning af boliger, meddeler: Vi har en enorm efterspørgsel efter ‘Keep Warm Keep Well’ – (Hold dig varm – Ha det godt”) materialer i år , så desværre er vi løbet tør for nogle brochurer. Desværre har vi ingen muligheder for at trykke flere eksemplarer for tiden ”

I en anden kampagne ”The Cold Can Kill ” lyder det : ”Vores PDF pakke har mange brugbare råd og tips om hvordan man holder sig varm.” .
150 år efter at Dickens, Karl Marx´s og Engells beskrev kapitalismens udbytning og fattigdom i England udgives der pjecer med ”råd og tips” om hvordan man undgår at dø af kulde.

KAMPAGNER er ikke nok. Storbritannien behøver en social og politisk revolution for at sikre velfærd til alle. Socialismen vil sikre alle arbejde og velfærd.
Fransk arbejderklasse og ungdom har vist hvilken vej for arbejderklassen, ungdommen og pensionisterne må gå.
Protesterne i Tyskland mod HartzIV-loven – et engreb på arbejderklassens dagpengerettigheder – og protesterne i Danmark imod de kapitalistiske ”velfærdsreformer” viser hvilken vej vi må gå for at stoppe kapitalisternes angreb og undgå en engelsk-amerikansk udvikling.

Den kapitalistiske kontrarevolution – den liberalisering og privatiseringer – som England har gennemlevet de sidste femogtyve år efter minearbejderstrejkens afslutning er så omfattende at Storbritannien idag står til højre for Euro-projektet.
Derfor er store dele af Storbritanninens kapitalistiske erhvervsliv imod landets tilslutning til Euro.
De sidste tredive år under Thatcher og hendes politiske efterfølger Tony Blair er de privatiseringer, nedskæringer og indskrænkninger i arbejderklassens faglige aktionsmuligheder som er en forudsætning for Europrojektets succes blevet gennemført i England.

Den Økonomisk-Monetære Unions, ØMU`en og Eurolands-projektet med dets kapitalistiske budgetregler og nedskæringer skal sikre den samme styrkelse af kapitalisternes ”konkurrencekraft” på arbejderklassens bekostning, som er gennemført i England i de sidste treive år.

I det britiske tidsskrift The Economists der udkom i april håber redaktørerne – på et tidspunkt hvor kampen mod den kapitalistiske CPE-lov ikke var afgjort – at Frankrigs regering og magtapparatet vil slå protesterne og strejkerne ned og dermed sikre en et fransk ‘Thatcher-situation”.
Det øjeblik hvor Thatcher – med hjælp af de borgerligjorte socialdemokratisk fagforbundsledere i Labour i 1984-85 – nedbryder arbejderklassens modstand og starter den kapitalistiske kontrarevolution med yderligere angreb på arbejderklassens, ungdommens og kvindernes sociale rettigheder og privatiseringer – drømte Yhe Economist og det franske bourgeoisie om skulle lykkes i Frankrig også.
Pga af de revolutionære komunistiske og marxistisk-leninistiske kræfters styrke i fransk arbejderklasse og ungdom bliver den kapitalistiske drøm om en Thatcher-situation i Frankrig forpurret.
Kampen mod CPE-loven blev vundet , men krigen fortsætter.
De franske, britiske og danske kapitalister venter på et gunstigt ”øjeblik” til at starte det næste angreb mod arbejderklassens sociale og demokratiske rettigheder.

Kilder: bbc/economist/interpres

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s