Sverige: 11-åring tvangsbehandlet hos gynækolog

29 september 2006 –

En elleveårig pige i den svenske by Uppsala blev – pga de udbredte antimuslimske mistanker om hvad “muslimer gør ved deres børn” – tvangsindlagt på en klinik for at få sine kønsorganer undersøgt for “könsstympning” (omskæring). Hun blev hentet fra skolen af politi og ført til en gynækologisk klinik for undersøgelse af kønsorganerne.

Loven forbyder “könsstympning” (omskæring af pigers kønsorganer)

Forbudet blev vedtaget i 1982 og loven blev skærpet i 1999 til også at omfatte omskæring som sker i udlandet.

Misstankerne vidste sig at være ubegrundede og nu er både politiet , socialforvaltningen og länsstyrelsen i Uppsala anmeldts til justits-ombudsmanden, informerer Sveriges Radio Uppland.

Lina Gidlund ved diskriminerings-byrån ser alvorligt på hændelsen og mener at nogle få personers forudfattede meninger og manglende vilge til at undersøge fakta “har fået alvorlige konsekvenser for en lille pige”.

Den tragiske historie begyndte med at en distrikssygeplejerske på en sundhedsklinik i Uppsala mistænkte at pigen skulle bortføres til et afrikansk land for at blive omskåren i sommerferien. Sygeplejersken havde ikke været i kontakt med pigen i flere år, men “hørt rygter om at hun skulle rejse dertil.

Anmeldelse
Sygeplejersken gjorde derefter en anmeldelse til socialforvaltningen som i sin tur politianmeldte mistankerne omomskæring.

Pigen var da sammen med sine forældre, uden kendskab til mistankerna, allerede rejst på ferie, men ikke til det land som sygepjersken mistænkte og ikke for at omskære datteren.

11-åring tvungen til gynækolog
Da familien var hjemme igen kontaktades de av socialtjänsten som krävde att dottern skulle undersökas av en gynækolog vilket den oförstående familjen upplevde som mycket kränkande. De ställde sig dock inte negativa till en undersökning för att bevisa sin oskuld.

Övergrepp
Senare hämtades i stället flickan av polis i skolan och tvingades till en undersökning, som visade att anklagelserna var felaktiga, uppger Sveriges Radio Uppland.

Lena Gidlund på Diskrimineringsbyrån betraktar händelsen som ett övergrepp och beskriver att 11-åringen blivit oerhört rädd och kränkt och undrar om hon vågar åka utomlands.

-Och hon undrar; Varför händer det här henne? Vad har hon gjort? siger Gidlund till SVT:s Rapport

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s