Amerika: FBI´s John Lennon-akter offentliggjorte

De sidste ti FBI-dokumenter om overvågningen af John Lennon er blevet frigivet. > > > > > >
Dokumenterne er blevet overdraget til en universitetshistoriker, som i 25 år har kæmpet, i blandt andet det retslige system, for at få de hemmelige dokumenter udleveret.


Amsterdam 1969: John Lennon og Yoko Ono i “Bed-in” fredsaktion mod USA´s aggressionskrig Viet Nams folk. The Working Class Hero fra Liverpool blev myrdet i 1980. John Lennons enke Yoko Ono lever stadig.

Kilde: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO)

USA´s myndigheder under Præsident Nixon forsøgte i 1972 at udvise John Lennon og Yoko Ono, Begrundelsen fra USA´s myndigheder var “naturligvis” ikke politisk. Angiveligt havde Lennon tilstået at have “cannabis på sig i London i 1968. På dette grundlag skulle den britiske statsborger John Lennon og hans japanske hustru Yoko Ono blive bandlyst i de forenede Stater på livstid. > > > > >
“John Lennon ingen trussel mod amerikas sikkerhed” . . . . længere:
. . . derimod var USA en dødelig trussel mod Beatles-komponisten John  Lennon. John Lennon, , the working class Hero fra Liverpool blev myrdet af en hjernevasket amerikaner i New York i 1980.
De ti nye sider indeholder detaljer om Lennons forbindelser til venstreorienterede grupper og til antikrigsorganisationer i London i de tidlige 1970´ere.

Intet i papirerne indikerer, at regeringsembedsmænd dengang vurderede, at den tidligere Beatles-stjerne var en alvorlig trussel, siger historikeren Jon Wiener til Los Angeles Times.

Pinligt for USA > > > >
Forbundspolitiet FBI har uden held argumenteret for, at en unavngiven udenlandsk regering i hemmelighed har leveret informationen, og at frigivelsen af dokumenterne kunne føre til en diplomatisk, politisk og økonomisk gengæld mod USA.

“Jeg tvivler på, at Tony Blairs regering vil iværksætte en militær gengældelsesaktion mod USA for at frigive disse dokumenter. I dag kan vi se, at de nationale sikkerhedspåstande, som FBI har fremsat i 25 år, har været absurde fra begyndelsen«, siger Wiener til Los Angeles Times.

” Indholdet af filerne, som er blevet frigivet i dag, er pinlige for den amerikanske regering«, siger den 62-årige Wiener, som har skrevet to bøger om Beatel-ikonet: ‘Come together: John Lennon in His Time’ og ‘Gimme Some Truth: the John Lennon in FBI Files.
Ingen beviser for revolutionær økonomisk aktivitet > > >
De frigivne dokumenter indeholder en overvågningsrapport, der indberettede to prominente britiske venstreorienterede, der opsøgte Lennon i håb om at få ham til at finansiere »en ventreorienteret boghandel og læsesal i London«, men at Lennon afviste at give dem penge.

Et andet papir beskriver, at der ikke var »nogen faste beviser« for, at Lennon gav penge »til revolutionære formål«.

Lagde sag an mod USA > > > >
Wiener efterspurgte først gang dokumenterne i 1981.

Han fik oprindeligt adgang til nogle af FBI’s dokumenter, men adskillige dokumenter blev tilbageholdt – angiveligt fordi de indeholdt national sikkerhedsinformation og var fritaget lovgivning, der tillader offentligheden afgang til information.

Wiener lagde derefter sag an mod regeringen og modtog en stribe filer i 1997 som en del af et forlig med FBI.

Justitsministeriet tilbageholdt dog de sidste ti sider indtil en forbundsdommer i 2004 beordrede dokumenterne frigivet.

De tidligere frigivne dokumenter viste, at FBI havde overvåget Lennon tæt fra 1971 til 1972.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s