Fascister jager ungdomshusfolk

9. marts 2007

Højreradikale patruljerer på Nørrebro

Landets få højreradikale koncentrerer deres kræfter omkring Ungdomshuset, fortæller Demos

Det er ikke kun politiet, der har oprustet i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset. Den radikale, racistiske højrefløj har sat alle kræfter ind på at puste til urolighederne, fortæller den anti-racistiske forening Demos.

– En del af den højreradikale Dansk Fronts strategi er netop at være på gaden, der hvor venstrefløjen er aktiv. Det lykkes ikke ret godt, fordi de ikke er særlig mange. Men nu virker det som om, de har sat alle kræfter ind på at være tilstede i forbindelse med Ungdomshuset, siger Anne Jessen fra Demos til Arbejderen.

Demos har oplevet, at den yderste højrefløj har været særdeles aktive siden de store demonstrationer i december sidste år. Flere nazister er blevet genkendt ved demonstrationerne efter rydningen af Ungdomshuset, og Demos får mange henvendelser fra folk, der har set grupper på op til fire nazister gå rundt på Nørrebro i dagene efter rydningen. Nazisterne truer, filmer og fotograferer demonstrationsdeltagerne.

– Vi har indtryk af, at de højreradikale forsøg på ‘patruljer’ er organiserede. Man går jo ikke bare tilfældigt ned på gaden og mødes med sine nazistiske venner, fortæller Anne Jessen.

Omkring 20 aktivister, som højreekstremisterne mener har tilknytning til Ungdomshuset, bliver hængt ud på de nazistiske hjemmesider. De har senere modtaget anonyme dødstrusler med posten og over telefonen og flere har mødt grupper af nazister, som har truet dem.

– De prøver at skræmme folk ud af politik. Det er ærgeligt, at det er lykkedes et par gange, fordi der, med ganske få undtagelser, er tale om tomme trusler, fastslår Anne Jessen til Arbejderen

Den fascistiske dækorganisation Dansk Front lægger ikke skjul på, at de er glade for Faderhusets leder Ruth Evensen. På en af deres hjemmesider kaldes Evensen for ‘den hævnende engel’. En grafisk fremstilling viser sektlederen halshugge en aktivist fra Ungdomshuset.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s