Livstidsdom til Argentinske Junta-officerer

14 Marts 2007 –

Astiz dømt til livstidsfængsel i Italien

En domstol i Italien har dømt fem argentinske militærfolk till livstids fængel. De dømte deltog i den prokapitalistiske junta´s “beskidt krig” mod arbejderklassen og de progressive kræfter, efter det fascistiske militærkup i 1976. De blev dømt in absintio – altså trods deres fravær – for at have kidnappet og myrdet tre italienske statsborgere 1976-83.

Junta-kaptajn Alfredo Astiz i uniform
Junta-kaptajn Alfredo Astiz i uniform taget i 1985

Flådekaptajn Alfredo Astiz, som også holdes ansvarlig for den svenske statsborger Dagmar Hagelins forsvinding, er en af de fem dømte.
Den svenske statsborger Dagmar Hagelin blev i 1976 bortført af styrker fra Argentinas hemmelige politi
Flere hundrede “sager” med italienske statsborgere som forsvandt i Argentina er blevet prøvet i Italien, men ingen af de udpegede gerningsmænd er blevet udleveret fra Argentina.

Officiellt regner man med 18 tusind “forsvundne” under junta-tiden. Menneskerettigorganisationer er kommet frem til at opimod 30 tusind “forsvundne” mennesker er nærmere sandheden.

De fleste af de mest aktive juntaofficerer har klaret sig uden at blive stillet til ansvar for deres forbrydelser takket være amnesti-beslutninger , men Argentinas HøjesteRet har for nyligt erklæret disse beslutninger om straffefrihed ulovlige, og nu venter adskillige af, det argentinske folks bødler – ligeom Astiz, på at blive stillet til ansvar for deres forbrydelser i retssager.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s