Amerika: Paven kryber til korset

23 maj 2007 –
DEN KRISTEN-KATOLSKE kirkes overhoved, pave Benedictus XVI indrømmmer at der blev begået overgreb af de europæiske kolonisatorer da de to  amerikanske kontinenter blev opdelt mellem det feudale Europas “kristne” koloni-magter.

Pope Benedict XVIPope Benedict XVI Pope Benedict XVI

Pave Benedictus XVI alias Joseph Ratzinger

Paven har tidigere måttet tage imod hård kritik, bl.a. fra Venezuelas præsident Chavez, for sine udtalelser om at indianerne ikke blev tvangs-konverteret til kristendommen , men at de selv ønskede at blive “frelst”, at den kristne kirke så at sige “rensede” og “frelste” indianerne..

Millioner af det amerikanske kontinents oprindelige folk – azteker og andre kulturer, blev myrdet under den “kristne”  kolonisation af Nord- och Sydamerika der fortsatte gennem flere hundrede år efter Columbus rejse til “Vestindien” i  år 1492.
En kolonisering som blev “velsignet” af præster og biskopper i de kristen-katolske såvel som i de protestantiske kirkesamfund i Europa . . .

File photo of the 1951 ordination ceremony in which brothers Georg and Josef Ratzinger took part.

Joesph Ratzinger vej til den Hellige Stol  i Rom begyndte i den tyske kirke. Billedet viser en kirke-ceremoni i 1951 med Ratzingers deltagelse.

Kilder: svt+ bbc

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s