Ægyptens muslimske ledere: Kønsomskæring af piger er u-islamisk

4 Juli 2007 –

Muslimske ledere imod kønsomskæring af piger

CAIRO (MENA/AFP) Ægyptens muslimske ledere meddelte i går via det statslige nyhedsbureau Mena at kønsafskæring eller “kvindelig omskærelse”, er uislamisk.
“Den traditionelle form for omskæring (excision) er totalt forbudt indenfor islam på grund af de overvældigende beviser for den omfattande skade den tilføjer kvinders krop og sind, hedder det i udtalelsen.
Ægyptens regering fremlagde i torsdags planerne om at totalforbyde den blandt såvel muslimer som Ægyptens mange kristne udbredte sædvane af køns-omskæring sådan at indre og ydre skamlæber og klitoris skæres væk.

Fakta er at traditionen med kønsomskæring har rødder i faraonisk tid i Ægypten. Traditionen er udbredt i et område fra Senegal i Vestafrika til Somalia i øst, fra Ægypten i nord till Tanzania i syd.


Propaganda-plakat fra Uganda for at stoppe omskæring af pigers kønsorganer.

Omskærelse udføres på både muslimske og kristne kvinder i Ægypten. Hvor udbredt indgrebet er i dag er ikke helt klart. Indgrebet blev forbudt i 1997, men det accepteres at læger gennemføre indgrebet ”i eksceptionella tilfælde”.

I juni udsendte sundhedsminister Hatim al-Gabali et dekret som forbyder alle læger og sygepjejersker at udføre omskærelse af piger. Omskæring af drenge er stadig tradition i den semitiske verden blandt jøder såvel som muslimer.
Den umiddelbare årsag til sundhedsministerens dekret om kriminalisering af omskæring af piger var at en tolvåring mistede livet under et sådant ingrepp.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s