Krigen mod Iraks folk: Massefattigdom, prostitution og handel med børn

16.August 2007 *
Handel med børn og kvinder i krigens fodspor
Inden USA´s invasion fik irakiske enker, i særdeleshed de hvis mænd faldt i den krig –  som Saddam Hussein-regimet i Baghdad – med støtte fra USA og flere kapitalistiske Natostater – indledte mot Iran i 1980 –  statslig pension og fri skolegang for børnene. For nogle også gratis bolig. Men at regimet ikke var nogen stabil forsvarer af kvinderne og det irakiske folks rettigheder og velfærd understeger de blodige følger af Saddam Hussein´s USA- støttede aggression mod først i Iran og siden aggressionen mod Kuwait som først blev acceperet af den amerikanske ambassadør (April Gillespie) i Irak.

“CNN-interview med kvinde i Irak”

Saddam Hussien havde som den lydige USA-allierede og marionet han var, hele vejen frem til det ydmygende nederlag for den irakiske hær i Kuwait – rettet en forespørgsmål til USA´s ambassadør i Irak om supermagtens holdning til en irakisk invasion af Kuwait.

Ambassadør Gillespie meddelte Saddam Hussien at USA ville betragte en irakisk invasion som et “internt irakisk anliggende”. Derfor troede USA´s marionet Saddam Hussein at det var frit frem i Kuwait. At det er naivt at stole på USA´s løfter viser den senere udvikling, med skæbnesvangre følger for det irakiske folk , ikke mindst Iraks kvinder og børnene som nu efter at de havde gennemlevet Saddam Hussiens- regimets næsten ti årige – vestligt støttede aggression og krig – mod nabolandet Iran, nu måtte gennemleve årevis af FN- støttede sanktioner og flyterror, frem mod den udenlandske militære aggression og besættelse i 2003

Idag er situationen sådan i Irak at 15 procent af kvinderne er drevet ud i prostitution for att kunne forsørge familien, mens børnene bliver offrer for menneskehandel . . . . ifølge hjælpeorganisationen Women’s Freedom in Iraq
Alene i Baghdadområdet (over)-lever mindst 350.000 enker, ifølge irakiske vurderinger. Ifølge det irakiske kvinde-ministerium er det muligt at der findes tre millioner enker  i landet.

Læs også  Debra Mcnutt`s kronik :-Privatiseringen af kvinderne. Militær Prostitution og besættelsen af Irak

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s