Chefen for Euro-Centralbanken kritiserer Frankrigs økonomi

24.september 2007 – * “Frankrigs offentlige finanser er i uorden og landet må respektera EU:s krav” Sådan lyder det fra Euro-Centralbanchefen Jean-Claude Trichet.

-Frankrigs offentlige finanser er ude i meget store besværligheder og det er et faktum som man har ret til at understrege, sagde i Trichet i en interview med bl.a. franske TV5.

Både modstanderne af Frankrigs tilslutning til EU´s Maastricht-traktat – og den franske EU-tilhænger Præsident Nicolas Sarkozy har gentagne gange kritiseret Euro-bankens politik som årsagen til “lavvækst”, massearbejdsløsheden og styrkelsen af Euro´en. Faktisk er der noget om snakken – for med Maastriht-traktaten som dikterede indførelse af den fælles valuta (€) – det var den Danmark stemte Nej til i 1992 og Sverige i 2003 – er lav inflation på 2 % og en grænse på 3% for de kapitalistiske staters budgetunderskud sammen med maksimum 60% statsgæld i procent af BNP – de højeste mål – uden hensyn til arbejdsløshed eller lønninger. Med andre ord når inflationen skal holdes nede – især prisen på arbejdskraft – den vigtigste vare under kapitalistisk kommandoøkonomi – udnyttes den kapitalistiske markedsøkonomi ´s tendens til at lønnen holdes nede når massearbejdsløsheden stiger. Det sker samtidigt som arbejdsløshedsdagpengene forrringes og dagpengeperioden forkortes. Det er det vi ser i Frankrig og Tyskland – -Euro´ens to hovedlande under voldsomme protester fra arbejderklassen og ungdommen.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s