Estland : Mislykket integration

28 juni 2007

Estlands “integration” får det røde kort

TALINN (*) Estland har mislykkats med att integrera landets minoriteter og det gælder især russerne. Nu må regeringen prioritera spørgsmålet
Det anser en arbejdsgruppe som arbejdet med de store mellemfolkelige problemer i Estland efter de omfattende gadekampe i Tallinn i foråret mellem estnisk politi og unge med fortrinsvis russiske rødder. En ung russer blev dræbt under disse kampe.
Statsborgerskabslovene udelukker russerne. De behøver lukkes ind og få en positiv følelse for Estland, ifølge sociologiprofessorn Raivo Vetik, som er formand for ekspertgruppen.
Det skal blive en ny diskussion om statsborgerskabspolitiken, mener Velik. Især russiske unge føler sig diskrimineret og i april udløste den estniske regerings beslutning om at flytte et anti-facistisk krigsmonument i Tallins centrum – store protester hos især russerne. Store politistyrker blev sat ind i hvad der gav flere påmindelser om et krigsslag. Under Anden Verdenskrig bidrog den protyske estniske overklasse til at tusinder af “frivillige” deltog i Nazi-Tysklands aggression mod Sovjetunionen.
Ikke mindst den symbolik at det Ruslands-“kritiske” Estlands regering nedmonterer en statue der symboliserer sejren over den tyske fascisme og deres estniske kollaboratører, mens tusinder af antifacister protesterede – ignorede den estniske regering i april. Nu har man tømmermænd.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s