USA´s Finansminister :”Nedgangen på husmarkedet fortsætter”

16 oktober 2007
De kapitalistiske krisetegn fortsætte med at komme fra USA . Det som begyndte under sommeren med nogle finanskapitalistiske kreditselskabers konkurs viser sig nu stadig mere tydeligt at være topen af et isbjerg.
Nu viser det sig at nedgangen på det amerikanske husmarked fortsætter, og ifølge USA:s finansminister Henry Paulson udgør denne udvikling den mest betydende risiko for USA´s økonomi. Det sagde han i en udtalelse tirsdag, ifølge Thomson Financial News. “Den pågående korrektionen på husmarkedet afbrydes ikke så hurtigt som det måske virkede i slutningen af sidste år. Og nu virker det som at det fortsat vil indvirke negativt på vor økonomi, vore kapitalmarkeder og mange husejere under yderligere en tid”, sagde Finansministeren.
Han konstaterade att problemet illustreras af udviklingen i boligbyggeriet, i begyndelsen av året så det ut som at udviklingen begyndte at flade ud, men raset fortsatte senere. “Boligbyggeriet er på vej ned igen siden i juni och statistik over byggetilladelser og lagre af usolgte boliger antyder at yderligere svaghet ligger fremfor os”, fortsatte han. Han forudså samtidig at udmålingsprocesser – dvs. forberedelser til tvangsauktioner – vil blive indledt for “lige over 1 miljon” boligejere i år, det er dog mindre end de 1,5 miljoner tvangsauktioner som “branscheeksperter” har advaret om i år. Ifølge Finansminsteren Paulson står de såkaldte subprime-gældsatte – dvs.folk som har fået lån hos finanskapitalister der spekulerer i højrisiko-boligejere som de kapitalistiske banker har nægtet lån af forskellige årsager – for en betydelig del af udmålingerne , men også primelåntagare har problemer med at klare af-betalningerne af deres boligkreditter. Finansministern gentog – trods dette – den “amerikanske økonomi som helhed stadig er stærk”, men en langvarig boligkrise kommer til at koste.”Jo længere huspriserne står stille eller synker, desto større bliver straffafgiften til vor fremtidige økonomiske vækst”, afsluttede USA´s finansminister. Kilder Nyhedsbureauet DIREKT

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s