General i USAs Hær:”Irak-krigen er et mareridt uden ende”

13 oktober 2007 – Præsident George Bushs Irak-strategi møder stadig hårdere modstand også indenfor Pentagons militærstyrker. Det er USA:s tidligere overbefahaver i Irak, Ricardo Sanchez, som fik stor opmærksomhed da han i går hævdede at strategien ikke leder til en amerikansk “sejr”. Han beskrev i stedet den fire og et halvt år lange krig som et “mareridt uden ende”. Den pensionerede generalløjtnant Ricardo Sanchez, som førte kommandoen over de amerikanske tropper i Irak fra juni 2003 til juli 2004, kritiserede også de amerikanske ledere for at være inkompetente og antyde at de skulle stilles indfor en krigsret hvis de havde været i hæren.

-Regeringen, kongressen og udenrigsministeriet må påtage sig ansvaret for denne katastrofale fiasko. Uden tvivl gennemlever Amerika nu et mareridt uden ende, sagde Sanchez ved et møde med militærkorrespondenter og journalister i Arlington. 

Han affærdigede også præsident George W Bushs strategi om at beholde mere end 160.000 amerikanske soldater i Irak frem til slutningen af året i håb om nedkæmpe dels den væbnede modstand , men også den udbredte lovløshed for at opnå en smule politisk stabilitet.

Justeringar fører ingen vegne 

Strategein er dog ændret, ifølge den nuværende plan skal omkring 21.500 soldater være trukket tilbage i juli næste år.Men Sanchez tror ikke at forandringerne vil vise sig effektive.

-Fortsatte manipuleringer og justeringer af vor militære strategi vil ikke føre til sejr. Det bedste vi kan opnå med den her fejlagtige forholdningsmåde er at afværge nederlag, sagde Sanchez. 

Frem til nu har krigen i Irak krævet mere end 75.000 civile dødsoffrer og officielt er omkring 3.900 amerikanske soldater faldet. Desuden er mellem fire og fem millioner irakiere på flugt.

Kritiseret for forhørsmetoder 

Sanchez blev pensioneret fra militæret i november 2006, efter fangeskandalen i det irakiske fængslet Abu Ghurayb i slutningen af 2003. Fire af fem højstrankede amerikanske officerer gik fri i Pentagons undersøgelse af hvem som bar ansvaret for skandalen.Sanchez blev fuldstændig frikendt. I tiden som øverstkommandrende for de amerikanske styrker udstak han retningslinjer for hårde forhørsmetoder. Kritikere hævdar at retningslinjerne opfordrede til mishandel og tortur. Eller det som den zionistiske stat Israels tidligere ambassadør i Danmark kaldte “moderat fysisk pres”

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s