Moskva: Ni anklagede for journalist-mord

17 oktober 2007

MOSKVA (INTERFAX) Ruslands statsadvokat har rejst anklager mod ni personer for misstanler om indblandning i mordet på journalisten Anna Politkovskaja.

En tjenstemand ved statsadvokatens kontor i Moskva bekræftede antallet anklagede, men gav ingen navne. En person “tæt på udredningen” siger dog ifølge nyhedsbureauet Interfax at en af dem er efteretningsofficeren Pavel Rjugazov.
Det skal have været Rjugasov som gav Politkovskajas adresse videre. Den russiske journalist blev myrdet i oktober i fjor udenfor sin lejlighed i Moskva. Hun arbejdede på den lille seriøse avis Novaja Gazeta.

Der findes alvorlige mistanker om at morderens bagmænd skal findes blandt de stenrige kapitalistiske eksil-oligarker som er i konflikt med Putin-regimet, enten pga skattesager eller anden kriminaltet som de er flygtet fra.
Disse oligarker ville gennem mord-attentatet på den – i udlandet velkendte – Putin-kritiske journalist Anna Politkovskaja skade Ruslands rygte yderligere ved at lægge skylden på Putin. For offret var jo kritisk til Putin og Ruslands regering.
På den måde kan man lægge skylden for alverdens dødsfald blandt ikke bare regerings-kritiske journalister, men også andre kritikere.
Der er dog ikke fremlagt nogle sikre beviser for disse mistanker.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s