Amerika: Børn plages til døde i opdragelseslejre i USA

20 oktober – 2007 *
BØRN DØR i amerikanske opdragelseslejre

Børn på 14, 15 og 16 år udsultes , tvinges til at spise sit eget opkast og tilbringe flere timer i sin egen afføring. Det er noget af det skræmmende indhold i en rapport fra USA´s rigs-revision om forholdene i opdragelseslejre,såkaldte “Boot camps” 
aweVAGTER FRIKENDTES fra drab – trods bevismateriale
En ny rapport afslører grove misforhold i de private opdragelseslejre -såkaldte “boot camps”, hvor forældrer kan sende sine “oprørske teenagere” for at få dem væk fra kriminalitet, stoffer eller andre problem; skriver New York Times
.Flere børn har mistet livet i disse lejre : USA´s Rigs-revision, Government Accountability Office (GAO) slap rapporten ud til offentligheden onsdag. Den viser at ikke mindre end 1619 anmeldelser om misforhold på disse lejre kom ind bare i år 2005. Men anmelselser af overgreb og misforhold er løbende strømmet ind helt  tilbage fra 1990´erne uden at der er sket noget. I visse tilfælde er har mishandelen medført dødsfald.
I et forsøg på at kortlægge problemet på de amerikanske opdragelses-anstalter har rigsrevisionen dykket ned i anmeldelserne og undersøgt ti dødsfald nærmere. Der opdager de at en 14-årig dreng i Florida døde efter at han blev mishandlet under tredive minuter af syv andre personer på en opdragelseslejr for unge kriminelle. En anden 16-årig dreng døde efter at han blev udsultet ihjel under sin tid på lejren. Under en lang vandrer-tur gennem Arizona havde var han kun blevet budt på mad som skorpioner og ukogte linser. Formålet var at gøre ham til et “bedre menneske”.

De kapitalistiske ejere dømmes sjældent

   Rapporten viser også at ejerne og ansatte ved lejren sjælden fældes i domstol eller får fængsels-strafffe , trods at teenagere døde i deres lejre. Fem af lejrene hvor børn døde af misforhold er stadig i brug, selvom de har skiftet navn eller er flyttet til en anden delstat i USA, opgiver New York Times. Mellem 10 og 20 tusind børn i USA angives befinde sig i de så kaldte opdragelseslejre lige nu.Se hele rapporten på gao.gov – – – –  – — – — – — * * *
Kilder:Maja Lundbäck,tv4.Sverige

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s