Iran: Benzinrationering fra imorgen

26 Juni 2007 – TEHERAN Iran indfører benzin-rationering
Iran – de råolje-producerende landes samarbejdsorganisation OPEC´s næst største olieproducent  –  indfører benzin-rationering fra midnat.
Beslutningen tilkendegives via statsligt fjernsyn i aften og er en følge af risikoen for skærpede FN-sanktioner mod landet. Køer til benzin-stationerne opstod direkte. Det er uenigheden om Irans atom-energiprogram som ligger bag truslen.
Iran har store olje-rigdomme men savner raffinaderi-kapacitet og må derfor importere raffinerade produkter, blandt andet 40 procent af al den benzin som forbruges.

Samarbejde mellem Chavez´s Venezuela og Iran  

Hvad sagde Irans præsident egentlig om Staten Israels fremtid ? 

Vrede efter ransonering i Iran

27 juni 2007 * * *
Den overraskende besked i går om bensinransonering i Iran har ført til kraftige reaktioner i landet. I nat blev der sat ild på flere bensinstationer. Der er også kommit rapporter om flere tilfælde af vinduesknusning, stenkastning, slagsmål og trafikkaos. I de vestlige forstæder til Teheran stødte grupper af unge sammen med politi og demonstranter. “Død over præsident Ahmadinejad” skreg en ophidset folkemængde. De satte ild på 19 benzinstationer enligt nyhetsbyrån Isna. Rationeringen skal løbe i fire måneder og er en føljd av risikoen for skærpede FN-sanktioner mod landet.
At regeringen i det kapitalistiske Iran ikke har kunnet udvikle en egentligt sværindustriel basis med en f.eks en petrokemisk industri der kunne gøre landet uafhængigt af udenlandske rafinaderier understreger at den politisk uafhængighed som det småborgerlige regime skilter med overfor den iranske nation og den øvrige verden undergraves af den økonomisk småborgerligt kapitalistiske basis som dominerer Iran idag

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s