Nigerias regering kræver milliard-erstatning af medicinselskabet “Pfizer”

20 juli 2007 – 15:28

Den kapitalistiske Medicin-giganten Pfizer udførte medicinske eksperimenter med børn og møder nu krav om milliarderstatning

Regeringen i Nigeria stævner det kapitalistiske medicin-selskab Pfizer med krav om erstatning på 38 milliarder kr. for disse børns lidelser og i erstatning til forældrerne til børn som døde eller blev handikappet efter medicintest i 1996. Omkring 200 børn skadades, med bl.a. forlammelse og hjerneskader.
Elleve børn overlevede ikke forsøget og mindst 181 fik alvorlige hjerneskader efter test med et endnu ikke godkendt lægemiddel som Pfizer gennemførde ved en epidemi af hjernehindebetændelse i 1996, ifølge stævnings-ansøgningen.

Da Nigeria i 1996 blev ramt af et omfattende udbrud af mæslinger, kolera og hjernehindeinflammation tilbød WHO og Pfizer at “hjælpe til” som det hed.
Pfizer gav den endnu ikke godkendte medicin med navnet Trovan till cirka 200 børn.
Regeringen hævdar att Pfizer aldrig klargjorde att det handlede om ett test medan Pfizer hævdar motsatsen.

Nigerianske retsikkerhed
At det har taget Nigerias regering elleve år at rejse sagen mod Pfizer i en domstol beror ifølge advokaterna på at de har ventet på en kendelse i amerikansk domstol. De amerikanske domstole meddelte i 2005 at tvisten er en sag for den nigerianska domstole.

I en separat stævning kræver delstaten Kano – hvor de dødelige test gennemførdes – Pfizer på næsten 12 milliarder kronor. Delstaten anser också att testet var kriminelt, hvilket har ført til yderligere en anmeldelse. Begge retssager har dog kørt fast i “processretslige teknikaliteter” og finesser godt “hjulpet” af Pfizers advokater der har trukket sagen i langdrag. En av Pfizers advokater, Afe Babalola, beklagede at domstolen ikke nåede at behandle en ansøgning inden den bliv trukket tilbage.
Pfizer´s advokater fastholder at dødsfaldene og skaderne skyldes sygdommen, ikke deres medicin.
Pfizer, som tillbakavisar alla anklagelser, siger att testet skedde i overensstemmelse med “etiske regler og med fuld respekt for patientsikkerheden” , samt at testet var godkendt i forvejen af de nigerianske myndigheder.

Blev forsøkskaniner Men staten hævder at børnene bevidst fik for lave doser af et andet lægemiddel i forbindelse med testet. Ifølge stævningen kendte forældrerne ikke til at deres syge børn skulle være forsøgskaniner.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s