Kapitalismens Rusland:Kapitalflugten fortsætter

AUG: 2007 Ruslands kapitalistiske økonomi går strygende. På G8-mødet i Heiligendamm forklarade f.eks Verdensbanks tidligere chef James Wolfensohn, idag international chefsrådgiver for USA største banksammenslutning ;Citigroup; at Ruslands økonomi ifølge en endnu ikke offentliggjort statistik er fordoblet siden 1990 og at det forbentes at russisk BNP er tyve-dobblet i år 2050.

Men alligevel er det langtfra problemfrit. Friske ciffrer viser at 6 milliarder dollar blev ført ud af landet af private kapitalistiske forretningfolk alene i det første kvartal af 2007, hvoraf 4 milliarder blev “eksporteret” af russiske statsborgare.

År 2005 var kapitalflugten 12,5 miljarder dollar, 2006 18,8 miljarder og i år ser det ud til at den fortsætter med de samme beløb.
Det indebærer at Rusland stadig – trods økonomisk vækst – er nettoeksportør av kapital.

De største modtagere er Holland och Kina. I det sidste tilfælde handler det om at kinesiske gæstearbejdere og forretningsfolk sender sine overskydende indkomster og fortjenester hjem. Men når det gælder Holland handler det mest om at russiske statsborgere sender deres kapital ud af Rusland, antageligt fordi at Holland er kendt som noget af skatteparadis i Europa. Det handler antagligt om kapitalistiske virksomheders profitter som føres ud af privatpersoner for at undgå russisk beskatning. Også SNG, især Ukraine og Kazakstan, tog imod betydelige russiske kapitalinvesteringer, ca. 1,4 miljarder dollar , alene i 1. kvartal.
Kilder: gazeta.ru 17/6

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s