Amerika: Nye trusler fra Bush: “Cuba er et tropisk Gulag”

25 oktober 2007 – WASHINGTON Bush tilegnede forholdet til ø-staten en hel tale.USA:s præsident George W Bush opfordrede onsdag det “internationale samfund at tage skridt for at erstatte regimet i Habanna med demokrati”.

Sanktioner mod Cuba fastholdes      

 -Så længe regimet beholder sit monopol over det cubanske folks politiske og økonomiska liv, vil USA oprettholde sin embargo, sagde Bush i talen.Bush vil at der skal dannes en international fond for at fremme demokrati på Cuba når Castro er bortrejst. Bush opfordrede også de lande som plejer handel med Cuba til at overveje sin stillningtagen.

“Et tropisk gulag”     

Det er første gang sidan 2003 at Bush tilegner Cuba en tale.-Det socialistiska paradis er et tropisk gulag, sagde Bush og afviste alle krav på at Washington ska lette på sanktionerne mod Cuba.USA har lagt embargo på cubanske varer i fire årtier.-USA tænker ikke støtte et kriminelt regime som plager sin befolkning. Vi støtter ikke det gamla system selv om det iklædes en ny skrud, fortsatte Bush. Det cubanske svar på Bush´s tale kom fra Cubas udenrigsminister Felipe Perez Roque. Han anklagede Bush for at med vold villle astedkomme en politisk forandring på Cuba.

“Vi er klar til at møde USA militært”     

sagde Felipe Perez Roque

“-Det er en bekræftelse på at Bush-regimet nuværende politik er et regimeskifte på Cuba, inklusive gennem brug af vold. “-De ved at de vil  komme til at stå overfor millioner af bevæbnede og trænede soldater, overfor et folk med erfarenhet fra 50 års sejrrig revolution hvor igennem dette folk har forsvaret sin erobringer, sin ret til frihed og uafhængighed! ifølge Perez Roque.

Cubas 81-årige præsident Fidel Castro er stadig konvalecent efter en operation sidste år.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s