Amerika:Milliardbøder til oliekoncernen BP

26 oktober 2007 –

” Omfattende anklager mod British Petroleum fra amerikanske myndigheder: Ansvarlig for 15 dødsoffrer på et raffinaderi, olieudslip i Alaska og manipulation af det kapitalistiske marked for propangas.

Den brittiske oljekoncern BP er nu gået med til at betale hvad der svarer til 2 milliarder kr. i en opgørelse med amerikanske myndigheder.
Opgørelsen handlar om BP:s ansvar for en eksplosion i raffinaderiet i Texas for to år siden, som krævede 15 dødsoffrer, oljespild i Alaska och anklagelser om manipulation af markedet for propangas.
BP forsøger dermed at betale sig fri for de kriminelle anklager og dermed slippe for at stå til ansvar for dem i en amerikansk domstol.
Hovedparten af bøden, 303 millioner dollar, motiveres af BP´s forsøg på at manipulere det kapitalistiske marked for propan-gas, mens 50 millioner dollar er straffen for eksplosions-ulykken i Texas.

fdsgg
BP betaler sig fri fra ansvaret for dødsulykke med 15 offre og olieforurening i de Forenede Stater.

” BP som er Englands største kapitaliske olieselskab – hvis vi ser bort fra Shell – udvinder olie og gas i Nordsøen, i den mexikanske Golf og har produktion i Afrika. Selskabet kontrollerer ikke bare olieudvindingen,mens også raffinering og salg af brændstof på tusinder af tank-stationer jorden rundt. 2 milliarderbøden svarer til omkring en måneds profit. BP´s kvartalsprofit” faldt til £1;89 milliarder ~ 21 milliarder kr. for tredje kvartal i år sammenlignet med £3;43 milliarder pund~ 38 milliarder kr.for samme periode år 2006.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s