Amerika:USA-sanktioner mod Iran fremlagt

25 oktober 2007 –
USA øger trykket på Iran, med sanktioner rettede mod Revolutions Garden og dets elitegren al-Quds. Det er første gang at USA direkte forsøger at isolere et andet lands militær, skriver AFP.
Sammenlagt navngives mere end 20 statslige organer, banker og individer i Iran som Washington nu , i den aggressive sanktionspakke vendt mod det USA-uafhængige regime i Teheran , som utrikesminister Condoleezza Rice (USA´s første “sorte” udenrigsminister) og finansminister Henry Paulson præsenterade i går.
– Detta betyder en kraftfull afskrækkelse for de internationale banker och virksomheder om tænker gøre forretninger med den iranske regering, udtaler Condoleezza Rice.

Mange sanktioner
Revolutions Garden har ikke bare en militær rolle i Iran, men fungerer også som statligt koncern med grene i mange dele af det iranske samfund.
Siden de iranske studenters gidsel aktion på USA´s ambassade i Teheran for snart 30 år siden har Washington gang på gang indført skærpte straffesanktioner mod det uafhængige regime i Teheran, både ensidigt og gennem FN.
En del mere generelle amerikanska sanktioner formildedes for nogle år sedan, da hvad det blev kaldt “reformfløjen” i Iran så ud til at flytte fram sina positioner, men de erstattes nu af straffe-aktioner med skarpare definierad måltavla.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s