Polen: Vågnede efter 16 år i koma

3 juni 2007 – *

Vågnede efter 16 år i koma

For nitten år siden blev den polske jernbanearbejder Jan Grzebski påkørt af et tog og faldt i koma. Nu er han vågnet op igen – fra de døde så at sige – I 1988 var Berlin-muren endnu ikke faldet. Polen var en del af den sovjetstyrede militær-alliance Warsawapakten. Da Jan Grzebski vågnede op igen havde tiderne ændret sig. Noget som nok kan stimulere Jan, hvis store interesse var og er politik.-Jag synes om at lytte når politikerne taler, siger han til SVT. Desuden har 65-årige Jan under disse 19 “tabte år” fået ikke mindre end elleve børnebørn. Efter så lang en periode i koma kræves meget rehabilitering, eftersom kroppen svinder ind og hjernen sædvanligvis bliver svært skadet.  

Vågnede op i en ny verden – –

 Men Jan Grzebski ser ud til at klare sig forbløffende godt, trods at han vågnede op i et EU-land med en højreliberal regering , og et helt nyt gadebillede: “-Hvad som slår mig er alla disse mennesker som går runt og snakker i mobiltelefon og bare vrøvler. De har ingenting at klage over”, siger han i tv-kanalen TVN 24.

Det som vi andre kan tænke over er , at Jan Grzebski´livskammerat , hans kone J.´s omsorg og aldrig svigtende troskab uden tvivl har medvirket til at han overlevede og igen kunne åbne øjnene. Igennem 16 år opgav hun aldrig håbet og troen på hendes mand.
Pan Grzebski blev inget medlidenhedsdrabsoffer, som det ville være tilfældet hvis de “markedsorienterede” , kyniske borgerlige og socialdemokratiske politikeres forslag om at tillade medlidenhedsdrab var påbudt i Polen og hele EU-området.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s