Rusland: 38 minearbejdere omkom i mineulykke.

24 maj 2007

 

  

 


Metangas-eksplosionen i den kapitalisk-ejede Jubilejnaja-kulmine (kolgruva) tog 38 minearbejderes liv tidligt i  morges, da metangas eksploderede i Jubilejnaja- i Kuzbass i vest-Sibirien. To personer savnes stadig.
 

Jubilejnaja- minen i Kuzbass i det vestlige Sibirien 

Ulykken skete under morgenskiftet da 217 arbejdere befandt sig under jorden, ifølge russiske regionale myndigheter. Flere af de reddede var kvæstede.
Et sikkerhetssystem som advarede mod metan-gaseksplosioner var sat ud af funktion.

Ulykken skete bare fyrre km fra Uljanovskaja-minen hvor 110 mennesker omkom i en lignende ulykke for to måneder siden. Minerne ejes af samme selskab som ialt driver mere end 20 miner.

Mine-licensen kan blive blive trukket tilbage
Det russiske mine-sikkerhedsorgan Rostechnadzor konstaterede nyligt ved en inspektion, at mangler som tidligere var blevet påpeget i Jubilejnaja-minen blev udbedret. Organet truer alligevel med at mine-licensen kan komma blive trukket tilbage for firmaet Juzjkuzbassugol.

-En sådan beslutning kan meget vel blive aktuelt når årsagen til ulykken er afklaret, ikke mindst med tanke på at mangler allerede tidligere blev afsløret ved arbejdspladser som tilhører Juzjkuzbassugol, sagde en tjenestemand på Rostechnadzors sibiriske afdelning til nyhedsbureauet Interfax.

Mine-selskabet ejer mere en 20 miner
Koncernen driver flere end 20 miner i området og ejes for 50 procents vedkommende af firma-ledelsen. Den anden halvdel ejes af den kapitalistiske stål- og minekoncern Evraz, hvor den kapitalistiske oligark og milliardær Roman Abramovitj – bedst kendt som ejer af den engelske fodboldklub Chelsea – er en af hovedejerne.

Minen ligger ikke langt fra Novokuznetsk, en industriby med en halv million indbyggere ved floden Tom, 1800 km øst for Moskva.  Byen var kendt som Stalinsk i 1932 og frem til 1961, hvor SUKP- lederen Hrustjov hen over hovedet på byens indbyggere ændrede navnet.
Området – Kuzbass – huser enorme kul-rigdomme og står for en tredjedel af all kul som brydes i Rusland..

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s