25.000 indiske landarbejdere protestmarcherer 600 km: Krav om landreform :

29 oktober 2007 –
Omkring 25.000 indiske landarbejdere som havde vandrat 600 km fra byen Gwalior blev i dag stoppet af politi da de var på vej til parlamentet i New Dehli for at kræve ret til jord.
Men de fik delvis gehør for sine krav. Demonstranterna vil skærpe jordlovene og gøre det sværere for rige og mægtige kapitalister eller godsejere – at underlægge sig endnu mere jord, ifølge AFP.
Regeringen meddelte i dag at en ekspertkomité skal overse alle aspekter af ejendomsforholdene på landet og anbefaler retslige reformer og hurtigere domstolsbehandling af retstvister.
d
“- Vore krav er opfyldte. Vi er tilfredse nu, efter at ministeren for landsbygdsudvikling kommet hertil og gett sitt besked, sade en av marschdeltagarna Bharat Bhushan Thakur.
Landbruget er et erhverv som ikke har mærket til de store vækstrater i Indiens kapitalistiske markedsøkonomi. Til trods for økonomisk rekordvækst er landbruget og dets hundrede millioner af arbejdende et stedbarn i Indiens økonomi. Samtidig har den kapitalistiske konkurrence fra verdensmarkedet drevet tusinder af bønder på mod konkursens rand.

I flere delstater har der udbrudt hvad der næsten kan beskrives som en epidemi af selvmord blandt udpinte og fattige landbrugere.

Læs : Shining India: Udbredt fattigdom trods kapitalistisk boom

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s