Helle Thorning roses af ultraliberale CEPOS for ulighedstanker

Helle Thorning Schmidt skriver i bogen “Den Første” at hun synes det er OK at lønforskellen mellem en almindelig lønmodtager og topdirektører er mere end fordoblet på 20 år.

Nu får hun ros fra en ikke helt uventet side. Den ultraliberale tænketank CEPOS er glade for hendes udtalelser. CEPOS – der dyrker forestillingen om et ultraliberalt kapitalistisk paradis – tilslutter sig nu den socialdemokratiske forkvindes udtalelser om ulighed. Det skriver avisen.dk. – –

Ifølge bogen “Den Første” – skrevet af journalist Noa Redington – som bygger på samtaler med S-formanden Helle Thorning Schmidt, er forskellen mellem den almindelige danske lønmodtager og topdirektørernes løn blevet over dobbelt så stor på de sidste 20 år.Og det har den socialdemokratiske statsministerkandidat det fint med.

<img src="http://euro-med.dk/billeder/helle_thorning.jpg&quot; alt="Gucci Helle : Dansk Thatcher"

Jeg kan godt leve med lønforskelle mellem forskellige mennesker. Også at den er vokset de seneste år, fordi vi har et internationalt marked for topdirektører og særlige talenter. (…) Jeg har intet problem med, at der er nogle, der er velhavende, fordi de er meget dygtige. Jeg synes også, det skaber noget positivt, at det er muligt at blive rig i Danmark,” siger Helle Thorning Schmidt i bogen. En udmelding, som CEPOS-direktør Martin Ågerup modtager med tilfredshed.

“Det er glædeligt, at hun mener, at lønforskelle ikke er noget problem. Jeg er helt enig med hende. Og når hun siger sådan, må hun jo også acceptere, at økonomisk lighed ikke er et mål i sig selv,”    

siger Martin Ågerup til avisen.dk.Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen afviser at hans partiformands udtaler er et udtryk for et holdningsskifte på lighedsspørgsmålet.”Det her er et muntert indslag i valgkampen fra Cepos. Det er intet problem, at folk klarer sig godt og har succes. Men vi har et problem, hvis de bredeste skuldre ikke bærer de tungeste byrder igennem skatten,” siger Henrik Sass-Larsen til avisen.dk.

PROBLEMET for Sass-Larsen er Helle Thornings udtalelser :

“Jeg kan godt leve med lønforskelle mellem forskellige mennesker. (…) Jeg har intet problem med, at der er nogle, der er velhavende, fordi de er meget dygtige. Jeg synes også, det skaber noget positivt, at det er muligt at blive rig i Danmark,” . . . .. . . .. . . . . . . . . . . . . . . ikke er særligt “muntre”.
Helle Thornings; Poul Nyrups og Anders Fogh politiske forbillede er Tony “the Poodle” Blair. Thatchers “politiske søn” og ansvarlig for et samfund hvor klasseforskellene er som på Dickens tid, og “imperiets” militære erobringslyst betales i blod af Iraks og Aghanistans folk.
Med Thorning Smith ved roret vil Fogh´s kapitalistiske ulighedspolitik fortsætte. Socialdemokraterne repræsenterer ikke en anden politik. Den udemokratiske EU-politik og den “trofaste” Nato-politik vil forsætte. Der kom heller ingen troværdige løfter fra Thorning om en FOLKEaftstemning om den nygamle EU-forfatning – den såkaldte Lissabon-traktat i valgkampen.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s