Norge støtter palæstinensisk regering med 60 millioner

21 maj 2007 – 16:51

Norge ophæver EU/USA´s blokade af palæstinensisk regering

Norge har til hensigt at bidrage med opimod 60 millioner kroner i støtte til den palæstinske samlingsregeringen.
-Norge forbereder sig indenfor den nærmeste fremtid at overføre ti millioner dollar. Jeg opfordrer på det bestemteste andre til at følge efter, siger udenrigsminister Jonas Gahr Støre.

Palæstinensernes statsminister Ismail Hanieyh mødtes med den norske diplomat Raymond Johansen i Oslo. Johansen er den første diplomat fra et vestligt land som møter Hamas-lederen efter at EU og USA indledte en politisk og økonomisk blokade mod palæstinensernes folkevalgte regering for et år siden.

Norge normaliserade forbindelserne med den palæstinska regering i marts. Dermed viser Norge at det er muligt at gå imod både EU og USA som nægter at have nogen kontakt med den del af samlingsregering som repræsenterer Hamas ; som var det parti som fik flest stemmer i det internationalt overvågede valg i 2006. Washington og dets allierede i den zionistiske stat Israel har udpeget Hamas som en “terror-organisation”, på ligne med “al-Kaida”.
Dertil er der at sige at langt flere ikke bare blandt palæstinenserne betragte den zionistiske Apatheid-stat Israel som mellemøstens største og farligste terror-organisation, ikke mindst fordi denne stat har USA´s militæere og økonomiske støtte.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s