Omfattende pædofil-liga afsløret med skandinaviske deltagere

5. nov. 2007

Ti danskere,otte nordmænd og otte svenskere med i omfattende pædofilring

Den omfattende jagt på et pædofil-netværk – operation “Koala” – kom for alvor i gang efter en razzia i Australien sidste år som gav ett antal spor som man fulgte op.
En ny pædofil-sag ryster Europa. Opimod 100 personer er sigtet og 23 piger under 16 år er identificeret som ofre i en sag som også har forgreninger til Skandinavien .
Operation “Koala” har pågået hele året i alle de 27 europæiske lande. I Frankrig er hidtil 25 mistænkte arresteret, men man taler om at ialt 2.500 personer er i søgelyset.

Computere er beslaglagt. Hele ti danskere har haft kontakt til den omfattende verdensomspændende pædofil-ring, som det europæiske politisamarbejde Europol i samarbejde med blandt andet australsk politi har optrevlet.

– Den danske del af operationen består af 10 sager fordelt på ni politikredse. Så det har været i hele landet,

siger politikommissær Søren Thomassen til ekstrabladet.dk.
Kendt til sagen længe
– Vi har kendt til den i et godt stykke tid. I foråret modtog vi materialet, fortæller Søren Thomassen.

Ifølge ham tyder intet på, at der er sket misbrug af børn på dansk grund.

Han vil ikke komme nærmere ind på, om der er sket fængslinger i sagen. Ligesom han heller ikke kan komme med yderligere oplysninger om danskerne i operationen, der for det danske politis vedkommende nu fortsætter ude i de enkelte kredse.

Via Australien
Europol fik færten af det pædofile netværk sidste år, da australsk politi beslaglagde en film, hvorpå en belgisk pige blev misbrugt af sin far.
Tippet fra australsk politi førte Europol over Belgien og Italien til Ukraine, hvor en italiener havde filmet flere overgreb i et studie. Da italieneren blev anholdt, fandt politiet 3000 email-adresser i hans computer.

Den italienske mand misbrugte ukrainske børn og optog det på film, som han sendte rundt til pædofile i 19 lande i Europa, heriblandt Danmark.

Bestilt arbejde
Misbruget blev bestilt af de pædofile, som oplyste italieneren om deres seksuelle fantasier med børn. Blandt andet sendte de manden undertøj, som de tændte på at se børnene i, og italieneren sørgede så for at optage uhyrlighederne på film.
Det gik ud over 21 børn på mellem ni og 16 år fra Ukraine, før politiet kom på sporet af misbruget.

– Rent størrelsesmæssigt kan man ikke sige, der er tale om en særlig stor sag. Men i vores optik er det altid vigtigt, når man kan være med til at stoppe misbrug af børn. Uanset om de er danske eller ej, siger Søren Thomassen til ekstrabladet.dk. : : : *

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s