Kina: Mediestorm efter slavearbejdernes befrielse

17 juli 2007 – *

 

Mediestorm efter befrielse af slavearbejdere

Stats- och partifunktionærer kritiseres nu hårdt i kinesiske medier, efter att det blev opdaget att mindst tusind mennesker, mange af dem børn, har været tvunget til at arbejde som slaver på teglværk i Kina.
Partiet har ganske vist bedt om undskyld, noterer bladet Kinas Ungdomsdagblad, ifølge Reuters.

“Men vi har endnu mere grund at spørge os selv om hvorfor det først var efter at medierne viste omfattende rapportager om sagen og den centrale ledelse blev chockeret at de lokale myndigheder kom på tanken at bede disse arme arbejdere på landsbygden om undskyld”

, skriver “Kinas Ungdomsdagblad”.
Mand blev slået ihjel
Chefen for ett av de værste teglbrug, Wang Binbin, er specielt i søgelyset. Han er søn til en lokal partisekreterær, Wang Dongyi, ifølge den højtstående tjenestemand Zhang Ming. Det siges at Wang Binbin drev den teglfabrik i Hongtong hvor en arbejdsleder har tilstået at han slog en mand i 50-årsalderen ihjel med med en spade. I tv vistes billeder fra Hongtongfabriken med udmagrede, nedslitte arbejdere.

Anklager politiet

Pårørende fortæller at politiet vægrede overhovedet at inspektere værkerne da de bad om det.- Alt politiet behøvede gøre var at inspektere teglværken, for så skulle de have set att de her børn var smugglet dertil, men det vægrede de gøre hvordan vi end bønfaldte dem, sagde Chai Wei, som søger efter sin forsvundne 17-årige søn.Forældrer til børnene som forsvandt har også anklaget tjenstemænd og politifolk for indblandning eftersom de nægtede lede efter børnene.

Brændte med teglsten

Slavearbejderne blev bortrøvet , ofte fra banegårde, og derefter solgt til teglværkerne. De befriede, hvoraf flere småbørn, beretter om hvordan de måtte sulte og blev slået med køller. Hvis de forsøgte rømme blev de brændt med hede teglsten. Mange levede under umenneskelige og uhumske forhold. På mindst et værk blev de låst inde om natten og måtte sove på stapler af mursten. Omkring 120 personer blev arresteret efter at flere ends 35.000 politifolk blev sendt ud for at kontrollere arbejdsforholdene ved 7.500 teglværksovne. Omkring 450 personer er blevet “befriet” de seneste dage i provinserna Henan och Shanxi i centrala Kina.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s