Cia havde hemmelige fængsler i Polen og Tjekkiet

8 Juni 2007 –  

Hemmelige fængsler også i EU-landene:

BRUXELLES (*) Europarådets udreder Dick Marty slår i dag fast at USAs hemmelige terror- og spionorganisation efterretningstjenesten CIA drev hemmelige fængseler i bl.a. Polen och Rumænien mellem 2003 og 2005. USA´s hemmelige fængsler blev oprettet som et led i USAs “krig mod terror”.

Ifølge Marty blev nogle af de mest eftersøgte terror-mistænkte anbragt i fængel i Polen hvor de blev udsat for forhør, blandt dem Abu Zubaydah og Khalid Sheikh Muhammed som nu findes på Guantanamo-basen på Cuba.
Marty hævder at ledende myndighedspersoner kendte til fænglserne. Det fremgår dog ikke om den polske regering havde godkendt oprettelse af disse fange-anstalter.

Er blevet udpeget

Polen og Rumænien er flere gange i de seneste år blevet udpeget som lande hvor der fandtes hemmelige “sorte pladser” hvor både polsk, amerikansk og international lov og ret blev ignoreret, men begge landes regeringer har ivrigt benægtet dette. Marty siger at der findes beviser. * -Vi kan bevise, baseret på bekræftede oplysninger, at ikke-retslige fængsler , altså fængsler udenfor den borgerlige lovgivning, har fundets i lande som arbejdet tæt sammen med  USA, for eksempel Polen, sagde Marty til Le Figaro ved præsentationen af rapporten i Paris fredag.

Europarådet´s rapport om USA´s hemmelige fangelejre i Europa

POLEN var centrum for hemmelige fænglser:

13 juni 2007 – 13:22 

Rapport om CIA fører ingen vegne

 

Hemliga CIA-fængelser

“- Anonyme vidner er ikke nok til at bevise forekomsten av hemmelige fængsler i Polen og Rumænien”.Det siger EU´s justits- og sikkerhetskommissær Franco Frattini i en kommentar till Europarådets udreder Dick Martys rapport om CIA:s hemmeliga operationer i Europa. Han vil dog kræve “forklaring” af landene.

 

Marty anser at anonyme vidnesbyrd, blandt andet fra CIA-tjenstemænd, ikke gælder som bevis. Andre EU-lande har også fået kritik for samarbejde med CIA ,og det opgives at de ikke vil udrede anklagelserne mere.“What was shocking was the passivity with which we all, in Europe, have welcomed these things” sagde Dick Marty efter undersøgelsen af de de hemmelige fængsler.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s