USAs finanskrise: Største fald i boligpriserne i 20 år

27.nov.2007 – – NEW YORK (Bloomberg) *
Oveni 2 millioner tvangsauktioner i år kom der idag statistik der melder om et rekordstort fald i boligpriserne i de Forenede Stater.

drttTredje kvartal blev noget af et mareridt for de amerikanere, der går med planer om at sælge deres hus. Boligpriserne faldt fra udgangen af juni til slutningen af september 4,5 pct., hvilket er det største kvartalsvise fald i mindst 20 år.Det viser en indeks fra Standard & Poor’s/Case-Shiller, der i andet kvartal kunne berette om et fald på 3,3 pct. i boligpriserne. Faldet er det største fald for et helt kvartal siden statistikken blev indført i 1988.Det er krisen for det kapitalistiske kredit-system, der nu for alvor har ramt boligpriserne i USA. Man behøver ikke være profesor i økonomi for at forudse, at nedturen for det kapitalistiske boligmarked fortsætter, dels fordi stadig flere almindelige boligejere ikke er i stand til eller vil betale renter som er 5-10 % højere end da de flyttede ind i deres hjem og derfor vil sætte boligen til salg, dels fordi hundrede tusinder af hjem i de kommende måneder vil blive sat på tvangsauktion af de kapitalistiske kreditselskaber der forsøger at redde deres så meget som muligt af kapitalen.
Det sker samtidig med at de kapitalistiske kredit-selskaber strammer kravene til nye bolig-spekulanter og købere der behøver lån hos dem. “Mange huskøbere vil holde sig tilbage, indtil de føler, at markedet er stabiliseret, og det vil forlænge prisfaldene. Når boligpriserne falder, så føler forbrugerne sig mindre velhavende og mere begrænsede i deres dag-til-dag forbrug,” siger Robert Dye, seniorøkonom hos PNC Financial Services Group, til nyhedsbureauet Bloomberg.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s