New Zealand: Børne-revselse forbydes i ny lov

16 maj 2007

Fysisk tugt af børn forbydes i Ny Zeeland

Godt nok opfatter mange på Ny Zealand sig som “kristne”, men den kristne bibels ord om at for at være “guds rige værdig skal man kunne tåle revselse” er der nu  mange som mener at den nye lov bryder med og “kriminaliserer forældre” .   

Efter flere år af stædig modstand fra forskellige politiske retninger og religiøse grupper stemte Ny Zeelands parlament idag for en lovændring som indebærer at det forbydes at bruge pryglestraf eller anden fysisk tugt mod børn.

Selvom en tidligere bestående lov klassificerede revselse  som mishandel, kunne forældrer forsvare sig med retten til  en “rimelig tugt” for at opdrage mod uønsket opførsel eller fjerne en fare for barnet.

Forslaget blev fremlagt af Sue Bradford fra partiet De grønne og blev vedtaget med en majoritet på 113 ja-stemmer og syv imod. I parlamentet talte Sue Bradford om “børnenes gudsgivne ret til at vokse op trygt i sine familiers kærlighed, at af os andre vurderes som ligeværdige borgere og at slippe for konstant at  risikere at blive udsat for legaliseret vold”. Lovændringen, som føst blev foreslået af Bradford i 2005, har mødt stor modstand ikke bare fra konservative og religiøse grupper som hævder at mange forældrer nu vil blive kriminaliset af den nye lov. Modstanderne har aktioneret , holdt møder og demonstreret udenfor parlamentet i Wellington.Lovændringen har dog fået stærk støtte fra børne-rettighedsorganisationer og nogle større kirkelige sammenslutninger.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s