Polen: Mindesmærker fra “sejren over Hitlertyskland og andre sovjetiske mindesmærker skal flyttes”

23 maj 2007 –

WARSZAWA (* ) Efter flytningen af Bronzesoldaten “Aljosja” i Talinn – symbolet på sejren over fascismen og Estlands befrielse i 1944 – som førte til borgerkrigslignende tilstande i den estniske hovedstad i maj måned,  kommer Polen`s regering med en udtalelse om at “Sovjetiske minnesmærker skal flyttes”.

  Polens regering meddelte i dag at landet har til hensigt at flytte sovjetiske mindesmærker og ændre gadenavne fra den sovjetiske periode. Allerede i 1990´erne efter det sovjet-støttede regimes fald blev der gennemført en “udrensning” af gadenavne opkaldte efter revolutionære og kommunistiske personligheder.   For nylig opstod en krise mellem Rusland og Estland efter at den estniske regering – ikke uden chauviniske anti-russiske undertoner – tog beslutning om at flytte en gravplads med flere Røde Hær-martyrer, som lå i en lille mindelund sammen med “Alosja”-statuen der symboliserer de Røde Hær -soldater som ofrede livet for Estlands befrielse under Anden verdenskrig.   Den polske regering garanterer beskyttelse af sovjetiske og tyske militære gravpladser, meddeles det dog. Under ledelse af den tidligere Solidarnosc-aktivist Jarosław Kaczynski, kom hans højre-liberale valgparti til magten i 2005 med løfter om at udryde arven fra Polens kommuniske periode. Det skete under chauviniske anti-russiske og anti-tyske toner , samtidig som man ukritisk sluttede op om USA´s “krig mod terror” i Afghanistan og Irak, som den foregående Venstredemokratiske SLD-regering havde indledt.

-Ingen skal bestemme for Polen om hvilke monumenter som skal stå i vore byer, sagde Kaczynski nyligt.
Problemet for Kaczynski og andre polske politikere er at de fortrænger at uden Sovjetunionens og dens allierede sejr over Nazityskland – ville Polen været fjernet fra landkortet og polakkerne være andenrangs borgere – udpeget til at slave for de kapitalistiske herskere i et “tredie” tysk-romersk imperium.

Kaczynski-regimets´s antikommunitiske dagsorden gør Polen blind overfor det faktum at Stalins Røde Hær befriede Polen: Uden Stalin´Sovjet og Røde Hærens befrielse ville Polen været blevet tilintetgjort og polakkerne tvunget til at være slaver i et tyskdomineret storkapitalistisk Europa, kort sagt : UDEN STALIN og Den Røde Hær ville POLEN være blevet slettet af verdenskortet

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s