Ehud Olmert:Staten Israel er dødsdømt på længere sigt . ..

29 Nov 2007 – –

. . ..hvis der ikke kommer en tostatsløsning 

Efter at Israels statsminister Ehud Olmert er vendt tilbage til Israel efter det USA-indkaldte møde i Annapolis, lægger han ikke fingrerne imellem i Israelsk presse.

– Hvis den dag kommer da tostatsløsningen kollapser, og vi stilles overfor en Sydafrika-lignende kamp for lige stemmeret, i det øjeblik er det ude med staten Israel, 

siger Olmert i et interview med avisen Ha`aretz.Det er klart at Olmerts udtalelser ikke kommer på et tilfældigt tidspunkt. Israel er ikke en uafhængig stat men baserer sin overlevelse på politisk og økonomisk støtte fra Washington.

Derfor var han tvungen at tage til Indianapolis for at deltage i Bush-administrationens “fredsamtaler under mediernes store interesse”. Bag kulisserne fik de to USA-afhængige politikere – Olmert og Abbas – vredet armen om på ryggen.    

Begge ved at de skulle falde imorgen hvis de mistede USA´s politiske og økonomiske støtte. Det er derfor ikke mærkeligt at Olmert anlagde den hårde tone og kom med åbne trusler overfor den højre-zionistiske opposition i staten Israel som tvivler på nytten af samtaler med de palæstinensiske “terrorister” : “Hvis ikke palæstinierne får en egen stat er Israel på længere sigt dødsdømt som jødisk stat,” advarede Olmert. Under det USA-arrangerede møde i Annapolis – hvor det parti som palæstinenserne gav flest stemmer ved det sidste valg, Hamas ikke var inviteret – gav Olmert og den palæstinensiske præsident Mahmud Abbas løfter om at indlede fredssamtaler med målet att nå en fredsaftale i løbet af 2008. Det er karakteristisk for disse fredssamtaler at der ikke engang kunne opnås enighed om en dagsorden for “forhandlingerne”.

Læs mere på “Apartheid Masked as Peace”:The division of the land is “Zionism’s lifeline,”

Prime Minister Ehud Olmert told the Knesset on Thursday in a speech presenting his new government.

Reklamer

One comment

  1. jamenskammen · januar 12, 2010

    spekulerer på om ikke ideologien; nazismen er skyld i at zionismen er blevet så . . så . fordi før nazismens vanvid var zionismen da ikke så radikal ?

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s