Stalins atom-spion dekoreret posthumt

2 November 2007
Stalins atomspion “adlet” med Ruslands fornemste orden *
 MOSKVA De som elsker spionhistorier ville have taget en fridag for at overvære den ceremoni som udspillede sig i Kreml hvor en ukendt amerikansk-sovjetisk statsborger blev tildelt Ruslands fornemste pris. Modtageren af ordenen; Georg Koval; kunne af naturlige årsager ikke deltage. Han forlod denne verden den 31.januar 2006. * * *
Alle kender til Kim Philby og Richard Sorge som blev overbeviste kommunister i 1930´erne og blev hemmelige spioner for Stalins socialistiske Sovjetunions hemmelige efterretningstjeneste. Men hvem var den fuldstændigt ukendte person som Ruslands Præsident tildelte Ruslands fornemste orden idag ?

Ifølge den historie som bl a New York Times har gravet frem så havde Koval det perfekte dække for at blive spion for den revolutionære sovjet-bolsjevikiske militære efterretninghstjeneste G.R.U.

Georg Koval var født i de Forenede Stater, i Iowa, var altså amerikansk statsborger, talte perfekt amerikansk og spillede baseball med sine soldaterkammerater. > >

Kovals familie havde russisk-jødiske rødder og i 1932 udvandrede Koval-familien til det nydannede jødisk autonome område Birobidzjan i den unge Sovjet-stat. George blev en dygtig kemiker, mens hans væsentligste uddannelse og bidrag til det socialistiske moderland var hemmeligt : Under Anden Verdenskrig var han sovjetisk topspion med kodenavnet Delmar, uddannet af Stalin’s legendariske militære efterretningstjeneste G.R.U.,som også hvervede Kim Philby og Richard Sorge i det kapitalistiske Vesteuropa.  
I 1940 rejste Georg Koval tilbage til hans fødeland USA. En amerikaner vender hjem.

I virkeligheden var hans opgave at trænge ind i den amerikanske atomforskningns allerhelligste kerne.   

I USA blev George Koval indkaldt og gjorde tjeneste i hæren til 1943 da han ved et tilfælde blev udtaget til en specialuddannelse på City Collage på Manhattan. Derefter lykkedes det for ham på en eller anden måde at trænge ind i det amerikanske atombombeprojektet.

*

1948 flygtede Koval tilbage til Sovjetunionen hvor den første prøvesprængning af en atombombe skete et år senere. Tre år senere blev det jødisk-kommunistiske ægtepar Julius og Ethel Rosenberg dømt til døden på falske anklager for atomspionage til fordel for Sovjetunionen. Det var en følge af de amerikanske myndigheders desperate jagt efter Stalins spioner og “kommunister”. Ægteparret Ethel og Julius Rosenberg blev uskyldige syndebukke for den såkaldte McCarty-periodes anti-kommunistiske hekse-jagt da de blev henrettet i den elektriske stol i juni 1953. 

Georg Koval har ikke bare gjort Sovjet-Rusland og den internationale kommunistiske – og arbejderbevægelse en “heroisk tjeneste”, men hele den demokratiske og progressive menneskehed, ved at “fratage det imperialistiske USA atomvåbenmonopolet”. Et monopol som også den danske atomforsker Nils Bohr var en stærk kritiker af. Må hans minde leve indtil menneskehedens kamp mod imperialistisk krig, terror og fascisme og destruktion af alle atomvåben er lykkedes. – –    

 


Zhorzh eller George Koval kom til verden i 1913 som barn af det jødiske ægtepar Abraham og Ethel Koval i Sioux City i delstaten Iowa i de Forenede Stater.
Hans amerikanske fødested havde et stort jødisk samfund og et halvt dusin synagoger. I 1932, under den Store Depression, som amerikanerne kaldte den kapitalistiske verdenskrise, emigrede familien Koval til det socialistiske Sovjet.
De slog sig ned i byen Birobidzhan,(Биробиджан
) som var hovedstad i det jødiske autonome område som Stalin havde oprettet som et sekulært jødisk hjemland.Georg Koval blev 94 år og levede i Rusland til sin død i 2006.
Læse mere om George Koval: Atomic Spy Unmasked
Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s