Neo-nazister vil “demonstrere” i Tjekkiet

24. Oktober 2007 *

Nazi-provokation i Prag:

PRAHA (Hospodarske Noviny) Neo-nazisterne i Tjekkiet planlægger en demonstration i Prag på årsdagen for Krystalnatten  

Neo-nazister findes også i den tjekkiske hovedstad. Og med sædvanlig sans for timing har de anmeldt en march gennem Prags jødiske Josefov-kvarter den 10. november. En march, som byens lokale myndigheder har givet grønt lys for, oplyser avisen Hospodarske Noviny. Senere sagde byrådet nej.

Hvorefter en domstol gav grønt lys til fascisternes provokation med henvisning til “menneskerettighederne, og ytringsfriheden”. Nu trækkes den tjekkiske præsident ind i striden. Præsidenten opfordres til at skride ind mod neo-nazister, der vil demonstrere på årsdagen for Krystalnatten den 10. november 1938. Datoen er ikke tilfældig. Den 10. november er det 69 år siden, at nazisterne i Hitlers Tredje Rige gennemførte en “terror”-offensiv mod Tysklands millioner af “jødiske undermennesker” kaldet Krystalnatten – en aften, der begyndte den 9. november 1938, og en nat, da et stort antal jødiske butikker og kirkegårde blev smadret og sat i brand. 26.000 mennesker blev fængslet, og alene i Tyskland og Østrig blev over 100 jøder dræbt på få dage. Anledningen, udtænkt af Nazitysklands ledende spindoktor; propagandaminister Joseph Göbbels, var mordet på en tysk diplomat i Paris, udført af en jødisk flygtning. Ifølge Göbbels viste attentatet i Paris at man ikke kunne stole på hvad Europas fascistiske medier kaldte de “jødisk- kommunistiske undermennesker”, som nazisterne i mange år havde udpeget som “mordere”, “tyve” og “terrorister” der “planlagde at nedbryde den vestlige kristne civilisation” for at indføre et “jøde-kommunistisk verdensherredømme” med Stalins Sovjetunion som centrum .

Årsdag for Krystalnatten

Hverken datoen eller stedet for den planlagte demonstration er tilfældig. Demonstrationen, der arrangeres af Unge Nationale Demokrater, handler officielt om at “protestere mod Tjekkiets deltagelse i besættelsen af Irak”. Men de unge nynazister ønsker – fuldstændigt ufølsomt – at demonstrere i Prags jødiske Josefov-kvarter netop den 10. november – årsdagen for Krystalnatten i 1938, da et stort antal jødiske butikker og kirkegårde blev smadret og sat i brand. En klar provokation – Nu opfordrer den amerikanske forskningsinstitution Simon Wiesenthal Center præsident Vaclav Klaus til at gøre sin indflydelse gældende og standse demonstrationen trods domstolens “henvisning til ytringsfriheden”:

“Hundrede millioner ofre for Anden Verdenskrig betalte prisen for misbruget af sådanne rettigheder, der efterlod selve demokratiet forsvarsløst,”  

skriver centret i et brev til den tjekkiske præsident.

Prag bør huske historien

Simon Wiesenthal Center opfordrer præsidenten til at afværge “forstyrrelsen af den offentlige ro og orden” og understreger ifølge The Jerusalem Post, at alt andet vil efterlade pletter på Tjekkiets omdømme.

“Prag – mere end nogen anden by – bør genkalde sig den direkte forbindelse mellem Krystalnatten og den tjekkiske overgivelse i München af overherredømmet til Hitler,” 

skriver dr. Shimon Samuels til præsident Klaus. 80.000 tjekkiske jøder blev syndebuke og ofre for den nazi-tyske imperialismes aggression inden og under den Anden Verdenskrig. I dag har Tjekkiet et lille jødisk samfund, der tæller nogle få tusinde mennesker. De første jøder udenfor Palæstina og den arabiske verden menes at have bosat sig i Praha – Prag – for omkring 1000 år siden.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s