Libyen: Gaskontrakt med kapitalistiske energi-monopoler underskrevet

10 december 2007 – 00:23

DEN nordafrikanske arabiske stat Libyen har indgået kontrakt med flere storkapitalistiske energi-selskaber fra Europa. KOntrakten mellem Libyen og de fire kapitalistiske energi-giganter Shell, Gazprom, Samatrach och Polski om gas-udvinding er de første udenlandske kontrakter som Libyen godkender

Ialt havde 35 selskaber deltaget i den Libyske stats forsøg på at tiltrække udenlandsk “ekspertise og kapital” til at udvinde gas fra 41 kilder i landet ved Middelhavets sydlige bredder. Gasfelterne findes både i havet og inde i landet

Det er bl.a ophævelsen af FN-sanktioner i 2003 som har muliggjort indgåelsen af denne gaskontrakt.

Efter gaskontrakten med fire kapitalistiske europæiske monopoler blev Libyens leder Muammar al-Khadaffi modtaget med den røde løber i Frankrig.

10 december 2007 – 20:24

Libyens leder Muammar al-Khadaffi ankom mandag til Frankrig for at diskutere kontrakter for milliarder. Libyen har netop skrevet kontrakter med flere udenlanske energiselskaber.

FN-sanktionerne mod Libyen blev ophævet i december 2003 og landet besluttede at stoppe planerne om fremstilling af masseødelæggelsesvåben.

Besøget kritiseres helt oppe i regeringen, men præsident Nicolas Sarkozy hævder at Khaddafi nu har “forbedret sig” og angrer sine gamla “synder”. Frankrigs udenrigsminister deltager ikke i den officielle middag.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s