USA sænker FEDs udlåningstrente; igen

11 Dec 2007 (-)
NEW YORK * * USA:s Nationalbank – Federal Reserve; FED besluttede i går at lade sin vigtigste styrerente falde med 0,25 procent 4,25 procent.
Det var den tredje sænkning på lige så mange måneder. Dermed bekræfter de kapitalistiske regnedrenge i USAs Nationalbank at den økonomiske krise som for alvor slog ud i sensommeren med den såkaldte “subprime”-lånekrise – dvs krisen for de kapitalistiske kreditselskaber som havde spekuleret i de stigende priser på det kapitalistiske boligmarked – langtfra er ovre.

At sænke renten samtidig som både inflationen er på vej op og dollaren på vej ned gør de udenlandske produkter endnu dyrere fordi dollaren bliver mindre attraktiv som spekulations-valuta for både kapitalistiske spekulanter og stater uden for USA hvorved dollar-kursen falder.
Det vil betyde endnu mere benzin på inflationsbålet. Et Scenario som kapitalistiske regnedrenge har frygtet og udmalet som et onde siden Margaret Thatcher og Milton Friedmann var kapitalismens politisk-økonomiske ypperste-præster.
Vsse økonomer frygter at den nuværende krise kan føre til en regulær kapitalistisk lavkonjunktur.

Nationalbanken beslutning blev vedtaget med ni stemmer mod en. Et medlem ville sænke endnu mere, med en halv procent. De kapitalistiske aktiebørser på Wall Street faldt efter beskeden. Flere kapitalister havde håbet på en større rentesænkning.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s