Politikere spreder bevidst forvirring omkring PET-kommissionens arbejde

6.jan – 2008 *

Farcen omkring PET-kommissionen fortsætter  

Både borgerlige og socialdemokratiske politikere blander sig nu igen i det som kaldes den “uafhængige” PET-kommissions arbejde. I forvejen er PET-kommissionen forsinket og arbejder nu på 9. år uden at have offentliggjort en eneste linje. Fra både Uffe Ellemanns og andre forsøger man nu at blande Blekingegadesagen ind i PET-kommissionens arbejde.Og justitsminister Lene Espersen svarer velvilligt i en pressemeddelelse. at :”Jeg kan i den forbindelse oplyse, at de nævnte spørgsmål allerede er genstand for en uafhængig undersøgelse,”Dermed viser Fogh-regeringen minister på området at hun ikke har sat sig ind i Kommissionens opgaver

Justitsminsteren udtalelser om PET-kommissionen og Blekinggegade vækker forundring på Christiansborg. Blandt andet hos Søren Pind. Ved at læse kommissoriet kan “enhver forvisse sig om”, at der intet står om, at “kommissionen kan (eller må…!) gå ind i de altafgørende udsagn i Øvigs sidste bog”, skriver han på sin blog.”Hvordan det kan lade sig gøre, at PET-kommissionen beskæftiger sig med noget, den ikke har hjemmel til, er ganske ganske mærkværdigt efter min opfattelse. For ikke at sige utroligt,” skriver Søren Pind.  

Også den socialdemokratiske retsordfører Karen Hækkerup er forbavset:

“Det er lidt overraskende, at det ligger i PET-kommissionen, og lidt mærkeligt, at hun ikke har fortalt det tidligere, men det betyder selvfølgelig, at man ikke på nuværende tidspunkt kan kræve en anden undersøgelse. Men når de barsler med deres rapport, kan det jo være, at der er nogle ting, som vi ikke synes er dækkende nok, og så må man jo grave et spadestik dybere,” siger Karen Hækkerup til Berlingske Tidende.  

Læs videre om PET og Blekingegade-sagen i PETs nyttige idioter i Blekingegade

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s