Krisemøde i Italiens regering:Kapitalistiske Camorra bag skraldekrisen i Napoli

6 januari 2008 –

Italiens regering holder krisemøde om skraldebjerget.         

NAPOLI (RAInews) Napolitanerne vader stadig rundt i dynger af stinkende skrald. Derfor samledes Italiens regering mandag til krisemøde om hvordan mere end 100.000 tons skrald som hober sig op på gader og veje i og omkring storbyen Napoli skal kunne “renoveres”.
De stinkende dynger af skrald har hobet sig op som en følge af den den kapitalistiske Camorra´s kontrol over renovationen i byen. I mere end 15 år har Napoli-beboerne måttet kæmpe med kroniske problemer om hvor skraldet skal læsses af . I december holdt renovations-arbejderne op med at hente skraldet eftersom alle skraldepladeser var fulde. 
Først i 2009 ventes regionens førsta nye forbrændingscentral åbnes. I venten på den demonstres der mod den kapitalistiske mafias aflæsning af farligt affald fra andre dele af Italien og beboerne er begyndt  at brænde skraldet af selv.
Skraldet er blevet en sundhedsfare og mange pladser er farlige at færdes i for børn. Derfor holder mange forældre deres børn hjemme fra skolerne. I vrede over situationen væltede Napolitanernerne i weekenden skraldet ud over gader og bus-leder i Napolis centrum for at skabe kaos og tvinge myndighederne til at løse situationen. I fredags blev en snes dukker hængt op i træer og gadelamper. Dukkerne forestillede myndighedspersoner, deriblandt  borgmesteren Rosa Russo. “Send Rosa Russo væk ” stod der på en af dukkerne.

Skraldekrisen er blevet “en virkelig tragedie”, forklarede præsident Giorgio Napolitano som selv kommer fra den syditalienske byen.
Statsminister  Romano Prodi lovede at forsøge løse problemet en gang for alle. Han beordrede også Napolis skoler at åbne igen og motiverede det med at “miljøen er den samma om man er hjemme eller i skolen”.Enten misforstod Signor Prodi årsagen til at Napolis børn ikke kom til skolerne i protest mod den kapitalistiske skraldekrise eller også forsøgte han hjælpe Napolis trængte politikere med at komme ud af krisen uden at løse problemet.

Relaterede artikler:     

Italien:den kapitalistiske Camorra bag renovationskrise

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s