USA-indblanding i forholdet mellem Tyrkiet og EU: Bush kræver igen Tyrkiets optagelse i EU

8.Januar 2008 –

USA´s Præsident Bush, som har travlt med at blande sig i både Iraks og Irans indre anliggende med millioner af døde, sårede og flygtende mennesker til følge, blander sig nu igen i forholdet mellem Nato-landet Tyrkiet og EU.

Præsident Bush kræver ligefrem at Tyrkiet bliver medlem af EU. For det er “i fredens interesse”: Bush betegner samtidig Nato-landet Tyrkiet som en bro mellem Europa og den muslimske verden.

Om det militært -støttede regime i Ankara, som diskriminerer og undertrykker den kurdiske folkegruppe og den kommunistiske arbejderbevægelse udtaler Bush: “Tyrkiet er et fantastisk eksempel for lande rundt om i verden, der kan se, at det er muligt at have et demokrati, der sameksisterer med en stor religion som islam,” sagde Bush ved et møde i Det Hvide Hus med Tyrkiets præsident, Abdullah Gül. Bush understregede:”Europa vil nyde godt af det, hvis Tyrkiet bliver medlem af EU.”  

Under Güls første besøg i Det Hvide Hus som præsident drøftede de to ledere energispørgsmål og det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK), som Bush betegnede som “en fælles fjende”. Om det kurdiske Arbejderparti PKK sagde Bush direkte: “Det er en fjende af Tyrkiet. Det er en fjende af Irak. Og det er en fjende af folk, der ønsker at leve i fred. USA vil sammen med Tyrkiet blive ved med at konfrontere PKK for fredens skyld,” sagde Bush.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s