WHO: 151.000 irakere døde efter USA-koalitionens invasion i 2003

10 Januar 2008 –

Mellem 2003 og 2006 mistede mindst 151.000 civile irakere livet i hvad der kaldes “voldelige episoder” som en følge af den dansk-støttede USA-invasion af Irak.

Fra marts 2003 til juni 2006 er næsten 140 civile irakere blev dræbt hver eneste dag.
Det fremgår af en ny rapport fra FN´s sundhedsorganisation WHO.Den internationale organisation WHO, har i samarbejde med Iraks regering interviewet over ni tusind husstande om antallet af dræbte.Antallet af ofre for krig og terror i Irak har været stærkt omdiskuteret.
USA’s præsident, George W. Bush, talte i slutningen af 2005 om 30.000 civile ofre, mens en stor undersøgelse offentliggjort i forskerbladet The Lancet senere nåede frem til hele 655.000 dræbte irakere.
WHO’s forskere indrømmer, at det er svært at få overblik over tabstallene i Irak. Trots at rapporten er så omfattande, pointerer forfatterne at deres angivelser er usikre. Dødstallene kan svinge fra 104.000 til 223.000, understreger forskerne også i rapporten. –
Dertil kommer følgerne af mangelen på vand, fødevare, sygepleje og de konstante strømafbrydelser som er årsag til endnu flere døde og forkortet levetid. – Ifølge FN har besættelsen af Irak medført den største påtvungne emigration siden 1948. Fem millioner mennesker er flygtet ud af landet og af de tilbageværende lever millioner i kronisk livsfare.
Krigen mod Iraks folk :massefattigdom, prostitution og handel med børn

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s