Stigende arbejdsløshed i Polen: 11.4 % i december måned

8.Jan 2008

Højere arbejdsløshedstal i Polen     

Warszawa –

-Polens officielle arbejdsløshedstal steg til 11.4% i December fra 11.2% i November :Ifølge vice-Arbejds- og Social Minister Czeslawa Ostrowska skyldes det “sæsonudsving”.At the end of December, according to the Ministry’s estimates, the unemployment rate amounted to 11.4%,” Ostrowska said.The unemployment growth is only seasonal and should soon pass, according to Ostrowska. “This is seasonal growth. I think that if winter is mild an outflow of seasonal workers [from registers of the jobless] will soon take place,” Ostrowska said. –

Den officielle statistik tæller 1 million og 746 tusind mennesker informerede ministeren, med de højeste arbejdsløshedstal i det nordøstlige Warminsko-Mazurskie amt(19%) og den laveste i Wielkopolska i det centale Polen omkring Poznan. (8%). * * * ______ – –
Men det som ministeren ikke fortæller om det kapitalistiske Polens arbejdsløshedstal er at mere end 2 millioner polakker – siden EU-medlemsskabet i 2004 – er udvandret til andre EU lande og til USA for at søge arbejde. En del af dem lever under kummerlige forhold med lave lønninger med kortidsansættelser og ofte uden fasat bopælsadresse. En del af dem tjener så lidt at de ike har råd til at betale husleje, som f.eks i København hvor flere indvandrede polakker lever som hjemløse på gaden.For nyligt afslørede medier i Sverige at udenlandske bygningsarbejdere boede i containere under uhumske forhold.Næste hver dag afsløres det at de kapitalistiske arbejdskøbere importere “billig arbejdskraft” som de lader bo under umenneskelige forhold:

1.Polske arbejdere boede i mug-befængt trykkeri (Dagens Arbete)

:Mug og fugtskader fik de polske byggnadsarbetarna til at forlade lejligheden som var lejet på Svenska Tryckcentralen i Södertälje. I stdet sov de på madrasser i nedslidte kontorsrum.

2:Polska byggjobbare uden kollektiv overenskomst Nyköpingsföretaget Kungshem anlitar polska byggnadsarbetare som arbetar utan kollektivavtal.

3.Polska byggnadsarbetare i Danmark utan løn:Fagforbundet TIB, Træ-Industri-Bygg, har sat et NCC-byggeri i Hellerup i blokade. Årsaken er at ni polske byggnadsarbetare først havde fået vældigt lidt i løn. Og i fredags fik de overhovedet ingen løn.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s