Sverige :1100 skal fyres på General Motors bilfabrik i Trollhättan:

12.Okt 2007 *

Mere end 1.100 mennesker mister deres arbejdsplads når Saab Automotives amerikanske ejere General Motors skærer ned i Trollhättan skriver det svenske metalarbejderforbunds-blad “Dagens Arbete”.
General Motors vil nedskære produktionen på bilfabriken i Trollhättan nord for Gøteborg oplyser unavngivne kilder til Dagens Arbete. Ifølge bladet skal antallet ansatte halveres. I dag arbejder 2.300 personer ved Saab-fabriken i Trollhättan.
GM´s plan er at underleverandører i stedet at skal stå for en større del af produktionsprocessen. Det kaldes også “outsourcing” på manegement-kapitalistiske “nysprog”. Selvom om Dagens Arbetes oplysninger ikke er officielle, skriver bladet at der findes en koppling til at stadig flere kapitalistiske bilproducenter ser sig om efter egnede lokaliter i lavtlønslander for at starte produktion der.

Den faglige FÆLLESKLUB kræver statsstøtte til GM´s bilproduktion i Sverige

Repræsentanter for den socialdemokratisk styrede fællesklub på Trollhättan-fabrikken vil ikke kommentere oplysningerne, men siger tll bladet at det er vigtigt med statligt støtte til Trollhättan-fabrikken.
“Nu når General Motors nu kigger sig omkring i Europa og flytter omkring med brikkerne (lägger pussel) så er det overordentlig vigtigt at den svenske stat er tydelig om Trollhätten-pakken (statslig støtteprogram) fortsættelse. Det haster”, siger Stefan Löven, formand for metalarbejderforbundet IF Metall, til Dagens Arbete.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s