Det “befriede” Afghanistans Udenrigsminister: Terror-karikaturerne er “dræbertegninger”

3.mar 2008 23:45

Afghanske proteser mod genoptrykningen af terror-karikaturerne af Muhammed  – i Afghanistan og i Danmark af landets Nato-indsatte udenrigsminister.

Den Nato-indsatte afghanske regerings Udenrigsminster Dr.Rangin D.Spanta talte klarsprog om genoptrykningen af JYLLANDSpostens terrorkarikaturer af profeten Muhammed, da han sammen med Danmarks Udenrigsminster Per S. Møller mødte pressen i København i går : “Brugen af de ord og tegninger har medført utallige voldshandlinger. Det er dræberord og dræbertegninger – gentlemens – som har splittet os, som ikke bringer frihed.”

I DR-Deadlines 8 minutter lange interview (3.marts) med Udenrigsmisterren fortsætter Dr.Spanta kritikken :Efter et par indledende velkomstord starter DR-intervieweren Clement B.Kjersgaard med at ophæve de 18 private kapitalistiske aviser som har genoptrykt terrorkarikaturerne til repræsentant for alle Danmarks indbyggere ved at bruge ordet “os” om hvem der tog beslutningen på JyllandsPosten om at trykke terrorkarikaturerne selvom det netop ikke var hele Danmark der stod bag karikaturerne – idet han siger: ——–:
“Idag har De kritiseret os hårdt for at” trykke Muhammed-karikaturerne, – hvorefter Clement B.Kjersgaard i en neokolonialistiske tone spørger :”hvorfor skal danske soldater sætte livet på spil for at hjælpe en regering der bare kritiserer os” ——
Det af USA og Nato “befriede” Afghanistans Udenrigsminister Dr. Spanta – som blev flygtning i Tyskland efter Sovjet-invasionen af hans hjemland svarer ::”Kritik er en god menneskeret – som er en del af yringsfriheden.Jeg har kritiseret venner som en demokrat. . . . samtidigt spørger jeg mig selv : hvor er grænsen for ytringsfriheden. At krænke en milliard menneskers tro med provokationer (Jyllandspostens terror-karikaturer, INTRES.,Anm.) skaber grobund for fundamentalistiske grupper både i og undenfor Danmark; Er det den rigtige måde at bruge ytringsfriheden på ? Ytringsfriheden opgave er at bringe folk nærmere hinanden. Ytringsfriheden skal frigøre menneskeheden; alle mennesker. Den har en grænse. Når et andet folks værdighed trues så må vi sige stop. Det er grunden til min kritik.”   Afghanistans Udenrigsminister stiller også spørgsmålet om hvad terror-karikaturerne skal bruges til. At det er propaganda for tesen om civilisationernes sammenstød. Afghanistans Nato-indsatte Udenrigsminister advarer også mod at de stadige provokationer som er fulgt i kølvandet på terror-karikaturererne truer vores “fælles projekt” i Afghanistan.
Ingen tvivl om at det borgerlige-socialdemokratiske (S-R og SF) Danmarks allierede i Afghanistan Dr. Spanta har fat i den lange tråd af Danmarks karikatur-krise, for var det ikke JPs Kultrurredaktor der på forsiden af avisen skrev at muslimer må ” finde sig i hån, spot og latterliggørelse … ” ? — – — – — –
I selve Udenrigsministerens hjemland råbte en række afghanske parlamentsmedlemmer:
– Død over islams fjender – da de i dag i Kabul protesterede mod de danske terror-karikaturer over profeten Muhammed og den hollandske højre-liberale politiker Geert Wilders stærkt chauvinistiske og ensidige kortfilm om Koranen.
Omkring 300 medlemmer af begge det afghanske parlaments kamre deltog ifølge nyhedsbureauet AFP’s optælling i protesten.
Demonstranterne krævede også, at præsident Hamid Karzai indkalder ambassadørerne fra Danmark og Holland til for at modtage en officiel protest fra regeringen i Afghanistan, som begge kapitalistiske Natostater deltager i besættelsen af.
Demonstrationen fandt sted dagen efter, at den afghanske udenrigsminister, Rangin Dadfar Spanta, under et besøg i København på det skarpeste fordømte danske avisers nylige genoptryk af terror-karikaturerne.
Under karikatur-krisen i 2006 mistede 11 afghanere livet under protester mod karikaturerne.

BAGRUND:Danmark i terror-karikaturernes greb:ytringsfrihed og cencur i danske medier

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s