8.Marts 2008: * Kvindernes Internationale Kampdag *

Selvom der er gået næsten hundrede år siden den internationale revolutionære
arbejderbevægelse gjorde 8.marts til KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG har det kapitalistiske verdenssystem – som har domineret jordkloden dengang og idag med undtagelse af den tid Sovjetunionen var socialistisk – ikke bragt hverken velfærd,uddannelse, arbejde ligestilling eller demokrati til hverken den kvindelige halvdel af menneskeheden eller for flertallet af jordens folk.
Det er korrekt at der – især i de imperialistiske stater – i EU -Nato -Japan -Kina – Rusland – findes en betydelig gruppe et lag af “feministisk frigjorte, rige og ligestillede kvinder i den kapitalistiske middel – og overklasse.
Men disse rige feministiske kvinder udgør bare en lille minoritet i deres egene lande og blandt jordens kvinder.
Også i Danmark,Norge og andre europeiske lande udgør kvinderne en betydelig kraft og styrke i arbejderklassens og andre undertryktes kamp mod den kapitalistiske undertrykkelse.

Udviklingen i Irak viser hvilke stilling kvinderne har i Irak efter USAs “befrielsesaktion” for fem år siden: på alle områder er kvinderne – og deres mænd – presset tilbage som det bliver fremhævet i denne artikel/rapport fra Irak:

Inden den USA-ledte invasion af Irak var det almindeligt, at kvinder blev professorer, læger og havde høje stillinger i administrationen.
I dag tør kvinderne knap nok forlade deres hjem, og langt hovedparten af pigerne kommer ikke i skole, skriver nyhedsbureauet IPS.
Over 70 procent af Iraks piger og unge kvinder går ikke længere i skole eller på gymnasium, viser en undersøgelse fra begyndelsen af 2007 fra det irakiske undervisningsministerium.

I dag ser det endnu værre ud, viser tal fra en ny undersøgelse, som den internationale kvindeorganisation, Women for Women International. Her svarer 76,2 procent af de godt 1500 kvindelige deltagere, at pigerne i deres familier ikke får lov til at gå i skole. Desuden mener 56,7 procent, at pigernes mulighed for at få skolegang er blevet værre efter USA`s invasion.

Kvinders rettigheder og ligestilling blev ellers nævnt som et symbol på det “befriede” Irak efter USA`s invasion i 2003. Det var tilsyneladende bare tomme ord.

‘Dagens Irak er plaget af manglende sikkerhed, mangel på infrastruktur, kontroversiel lederskab, hvilket har ændret kvindernes situation fra relativ autonomi og sikkerhed før krigen til en national krise’, mener Women for Women.

Tilbagerulningen af kvindernes rettigheder efter USA`s invasion viser sig også på en række andre områder.

Kvinderne tvinges ud af arbejdsmarkedet. Over 68 procent af kvinderne i undersøgelsen siger, at udsigterne til arbejde er dårlige, men 70,5 procent siger, at deres familie tjener for lidt til at kunne købe de daglige fornødenheder.

Selv når kvinderne er i arbejde er der vanskeligheder. De fleste frygter nemlig at bevæge sig udenfor hjemmets fire vægge, viser undersøgelsen.

Hele 67,9 procent svarer, at deres muligheder for at gå på gaden, som de ønsker, er blevet værre efter USA`s invasion og besættelse.

– Kvinder har ingen steder at gå hen i fritiden. Vi tilbringer al vor tid hjemme nu. I over fire år har jeg har ikke været udenfor Bakuba. Det eneste sted, jeg kan komme, er hos mine forældre. Husarbejdet og børnene har været hele mit liv. Jeg har ingen mål at opnå, ingen uddannelse at gøre færdig. Nogle gange kan jeg ikke forlade mit hjem i tre uger, siger Um Ali til IPS.

(oversattelse m.j Arbejderen)

Krigen mod Iraks folk :massefattigdom prostitution og handel med børn/

læs også : Den kapitalistiske prostitutions “nyttige idioter”

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s