PET holdt hånden over deres * “nyttige idioter” * i Blekingegade : Det bekræftes nu – igen -af kilder i politiet

9.Marts 2008 –

KØBENHAVN – (Politiken/Avisen.dk) De mistanker om at Blekingadegruppen reelt fungerede som PETs “nyttige idioter” – at PET var en medspiller i Blekingegade-gruppens venstre-opportunistiske terror-eventyr bekræftes nu igen :Vi blev forhindret i at afsløre Blekingegadebanden
Revolutionære kommunistiske og progressive kræfter har gang på gang kritiseret “den individuelle terroristiske vej” som Blekingadegruppens valgte – som både skadelig og i realiteten kontrarevolutionær.
Deres fejlagtige ego-sekteriske aktiviter var skadelige; både for arbejderklassen og de undertrykte folk som de angiveligt ville solidarisere sig med. At Øvigs anonyme “stemmer” fra Blekingegade-gruppens politiske sympatisører på den anarkistiske og venstre-opprtunistiske fløj ikke har lært noget af deres politiske strategis nederlag bekræfter interviewet med “stemmen II” i  Clarte.dk – – – – – – Gruppens sekteriske isolering fra arbejderklassen og de undertrykte folk som de – sikkert fra begyndelsen af et ærligt hjerte – ville solidarisere sig med var både en følge af gruppens småborgerlige klasseoprindelse og en følge af den tidligere DKP’er Gottfred Appels venstreopportunistiske ideologiske kurs. Det betyder ikke at det var forkert at kritisere og bryde med DKP og SF i begyndelsen af 1960’erne. Det var der tusinder af revolutionære og progressive arbejdere og intellekuelle der gjorde. De indså at hverken DKP eller SF var arbejderklassens parti til forberedelse af den socialistiske revolution – som nu i vor tid det 21.århundrede er mere nødvendig end nogensinde. Lenin skrev i november 1900 en et par linjer om “økonomismen og terrorismen” som er værd at læse igen:

” Man må spørge, om der da i den russiske tilværelse er så få misforhold, at det skulle være nødvendigt at udtænke særlige “vækkelsesmidler” ?Og på den anden side, hvis en og anden ikke engang vækkes af den russiske vilkårlighed og ikke er til at vække, er det så ikke indlysende , at han også vil se til med hænderne i lommen under tvekampen mellem regeringen og en håndfuld terrorister ? Der er jo netop sagen, at arbejdermasserne i høj grad vækkes af nederdrægtighederne i den russiske tilværelse. men vi formår ikke, om man så må sige, at samle og koncentrere alle de dråber og stråler af folkets vækkelse, som den russiske tilværelse fremkalder i langt større mængde, end vi alle forestiller os og tror, . . . . ” V.I Lenin i “Vor bevægelses mest nødvendige opgaver Hvad må der gøres ?

Fakta er at DKP – som blev støttet af Brezhnevs-Sovjet i i 1960’erne – fremførte ligeså opportunistiske afvigelser som Blekingadefolkene – bare til højre. Det var også en følge af deres småborgerlige klassebagrund. Og begge politiske retninger: Blekingegadegruppens såvel som DKP´s ligner idag hvad man kan kalde politiske ruiner. Mangelen på selvindsigt og selvkritik både hos Blekingegadefolkene og hos mange DKP’ ere som støttede det kriseramte Brezhnevs Sovjet gør det svært for dem at drage ærlige politiske lærdomme af deres opportunistiske politiske strategis nederlag – som var et resultat både af en tilbagestående forståelse af arbejderklassens revolutionære kommunistiske teori og en følge af den småborgerlige klassebasis hos både Blekingegadegruppens og DKP. Det betyder ikke at vi andre ikke kan lære noget.Læs videre her:PETs “nyttige idioter” i BlekingegadeKilder: Vi blev forhindret i at afsløre Blekingegadebanden* udtrykket “nyttig idiot” er ikke et nyt udtryk i politisk sammenhæng men blev brugt tidligere.

Blekingegadebanden kunne måske være optrevlet flere måneder før det fatale postrøveri mod Købmagergades Postkontor, hvorved den unge politibetjent Jesper Egtved Hansen blev skudt. Det vurderer en politibetjent overfor Berlingske Tidende. Betjenten – kriminalassistent Jan Andersen – efterforskede i begyndelsen af 1988 et røveri mod det daværende Daells Varehus. Under efterforskningen kom de på sporet af det, der senere viste sig at være Blekingegadegruppen, men han og en kollega fra Københavns Politi blev nægtet adgang til eksisterende politimateriale, der kunne have ført til afsløringen af Blekingegadegruppen. 10 måneder senere gennemførte Blekingegade-folkene kuppet mod postkontoret og skød politiassistent Jesper Egtved Hansen.
“- Det er det værste, jeg har oplevet i min tid i politiet. Hvis min kollega og jeg dengang havde fået adgang til de oplysninger, som vi under et møde bad om hos Lyngby Politi, kunne politiet have indledt en efterforskning mod Blekingegadebanden”. Dermed havde banden sandsynligvis ikke gennemført røveriet mod postkontoret i Købmagergade, hvor Jesper Egtved blev skudt. Men Lyngby Politi holdt efter ordre oppefra oplysningerne tilbage for os, siger Jan Andersen til Berlingske Tidende søndag.- Det viser sig jo, at nogen i politiet havde navnene på præcis de mennesker, vi ledte efter. Nemlig de rigtige gerningsmænd til røveriet mod Daells Varehus. Men vores kollegaer i Lyngby havde direkte forbud fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, om at fortælle os, hvem de var, siger Jan Andersen. Lyngby Politi fik allerede i 1983 – altså fem år tidligere – forbud fra PET mod at brugte en række oplysninger som billeder af gruppens medlemmer i en sag om et røveri af en pengetransport. Årsagen var angiveligt, at PET var bange for, at Lyngby Politi ville ødelægge en efterforskning med internationale tråde. Tidligere kriminalinspektør Jørn Moos, der var efterforskningsleder, da Blekingegadebanden blev optrevlet i 1989, er overrasket over oplysningerne fra Jan Andersen, som Moos kalder ‘for helt nye’.
“- I sagen fra 1983 kan grunden have været, at man ikke ville spolere en international efterforskning. Eller også var man bange for, at sagen kunne bringe terroren tæt på Danmark. Men fem år senere kan jeg ikke se noget reelt i de argumenter. Hvis vi bare havde fået navnene på bandens medlemmer, kunne det have gjort en forskel af uanede dimensioner. Så ville det have ændret den del af danmarkshistorien, siger Jørgen Moos til Berlingske Tidende. Den daværende ledelse hos Lyngby Politi afviser et hvert kendskab til Jan Andersens oplysninger, og den daværende PET-chef, Henning Fode, vil ikke kommentere PET-sager under sin regeringstid som chef for PET overfor Berlingske Tidende. – – – citeret fra avisen.dk

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s