Polen :Kristen præst udnyttede drenge på et børnehjem seksuelt gennem 13 år

10 marts 2008
Præsten utnyttede – som kirkens repræsentant – de unge drenges tillid til ham som leder af børnehjemmet.
Præsten anklages for at have utnyttet unge drenge på et børnehjem i den polske Østersø-by Szczecin i mere end 13 år. Flere biskoper fra Polens dominerende kristen-katolske kirke skal have haft kendskab til de seksuelle overgreb, men tiet.

Fire drenge som som tidligere boede på børnehjemmet angiver at de blev seksuelt udnyttet af den pågældende præst, som drev hjemmet i 1990` erne.

De som tidligere har forsøg at trække sagen frem i lyset blev opfordret til at tie “for ikke at skade kirkens rygte”. Domstolen i Szczecin har nu indledt en forundersøgning mod præstens “seksuelle aktiviter”. – –
Den kristen-katolske kirke i Polen er ligesom alle andre “ægte katolske kirker” underlagt Paven og den “hellige stol” i Rom: Vatikanstaten.
Vatikanstaten har skrevet et konkordat med den polske stat som betyder at den kristen-katolske kirke har fortrinsret overalt i Polens offentlige liv, f.eks har kirken i kraft af konkordatet – krav på at blive hørt i det lovgivende arbejde. Den polske regering har med konkordatet åbnet skolerne, hæren, hospitalerne og andre offentlige institutioner for det kristne præsteskab, ligesom skolernes og børnehavernes undervisning i kristendommen er finansieret af staten – som i Danmark hvor kirken jo er en statsfinansieret og – kontrolleret institution.
Den kristne kirke´s indflydelse på Polens offentlige politiske liv startede for alvor da det revisionistiske Gomułka-regime kom til magten i 1956 hvor kirkens folk fik adgang til skoler, hæren hospitalerne og andre offentlige institutioner. Det skete i 1950´erne efter den kontrarevolutionære Hrusttjovs-gruppes magtovertagelse i Moskva. Den polske Gomułka-klike stod på samme kontrarevolutionære revisionistiske positioner som de sovjetiske ledere N.Hrustjov og L.Brezhnev og førte det polske samfund mod den politiske og økonomiske afgrund.
Læs mere på racjonalista.com

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s