Sverige:Faldende boligbyggeri – trods bolignød i storbyerne

13.mars 2008

Fald i boligbyggeriet i Sverige i år – trods mangel på boliger i storbyerne

Det er en prognose fra Boverket som forudspår en mindskning til at 37.500 nye boliger får byggestart i år. Det er ca ni proc færre end 2006,hvor ca 41.000 boliger påbegyndtes.

Faldet sker i situation hvor boligmangelen – især for ungdommen i Sverige er så stor at mange er tvunget til at blive boende hjemme hos forældrene.
I Gøteborg-området er bolignøden så stor at der ved et tilfælde var 17.000 søgende til en ledig lejlighe d.
På områdets største portal for ledige boliger på nettet er det ikke usædvanligt med flere tusind søgende for hver eneste ledige lejlighed. En nyopslået lejlighed er revet væk indenfor et døgn. Folketallet i området stiger med omkring tre tusind hver eneste år.
Det var intet problem da den kapitalistiske stat og kommunerne gennem de sociale boligbyggerier gav finansiel og anden hjælp til de kommunale og privat-kapitalistiske bygge-koncerner.
Men i takt med EU-statens kurs mod at gøre stadig flere områder/brancher profitable for privatkapitalistisk spekulation og kapitalakkumulation;er den finansielle offentlige støtte til boligbyggeriet blevet skåret ned. Boligen er på vej til at blive et kapitalistisk spekulationobjekt – hvor den kapitalistiske drøm om at privatejendom af bolligen – i form af ejerlejligheder, andelsboliger, privat villabyggeri – efterhånden bliver den eneste mulighed for at skaffe sig tag over hovedet.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s