Varvara Semennikova : Et af jordens ældste menneske lever ikke længere

11 marts 2008 – – – – – –

 En af jordens ældste nulevende mennesker, Varvara Semennikova fra den russiske autonome republik Jakutien, lever ikke længere. Hun forlod denne verden i en alder af næsten 118 år. Det meddeler russiske medier.
Hun var næsten jævnaldrende med et anden kvinde :  Hryhorij Nestor som sov ind i december måned i en alder af 116 år.
Idag fylder hun 130 år : Verdens ældste nulevende menneske

    Varvara Semenikova kom til verden den 10 maj 1890 i Jakutien i det som da var Czar-Rusland. Hendes opskrift på at blive så gammel var frisk luft, naturlig mad og fysisk arbejde.
At hun ikke findes med i Guinness rekordbog forklares med at formaliteterne omkring hendes dokumenter er trukket ud på tiden. Men allerede i 2003 blev Semenikova udset til Ruslands ældste menneske.Hendes næsten 118 årige liv forløb fra Czarens tilbagestående feudalkapitalistiske imperium til et liv i verdenshistoriens første socialistiske samfund – hvor det mest avancerede sociale samfundsliv som menneskeheden havde oplevet , med arbejde til alle – 7 timer om dagen blev realiseret. Den socialistiske sovjetiske revolution førte til enorme sociale og menneskelige fremskridt og velfærd og mere end en en fordobling af levealderen hvis vi ser bort fra det nazistiske folkemord mod de sovjetiske folk 1941-45.
Hun oplevede den blodige første imperialistiske verdenskrig der først for alvor stoppede efter at revolutionen i Czarrusland havde sejret .
Da hun kom til verden var den gennemsnitlige levealder i Czar-Rusland ikke meget over 30 år hverken for kvinder eller mænd.Kun eliten og revolutionært-uddanede arbejdere og bønder kunne læse og skrive. Lenin var 21 år gammel og stadig student. Stalin var 11 år , mens den danske forfatter Martin Andersen Nexø var 21 år.Hun oplevede den omrystende revolution i 1905 som Czarens og Dronning Dagmars miltære styrker skånselsløst slog ned. Hun oplevde både den Første og Anden verdenskrig – begge kapitalistiske blodbade med snesevis af millioner døde, invaliderede og udsultede mennesker – efterladte på slagmarkerne i Europa og Rusland/Sovjetunionen.
Hun oplevede senere hvordan de sovjetiske ledere efter Stalin : Khrusjtjov, Brezhnjev og de borgerliggjorte lag i det sovjetiske samfund – som altid blev støttet åbent eller skjult af de borgerlige stater i vest – ødelagde og nedbrød socialismen ved at opmuntre til egoisme, pamperi , materiel statusjagt og foragt for arbejdet gennem “selvforvaltnings”-reformer der styrkede det lag af ledere og direktører på virksomhederne og i forvaltningen , mens den socialistiske planøkonomien blev udhulet for til sidst at være en tom skal uden evne til at producere eller tilfredsstille folkets behov.
Hun oplevede at den borgerlige-revisionistiske kontrarevolution førte til kapitalismens og udbyttersamfundets genoprettelse i Sovjet – først under Khrusjtjov-gruppens og senere Brezhnev-regimets statskapitalistiske “selvforvaltningsocialisme” som endte i Sovjets opløsning og indførelse af “den åbne liberal-kapitalistiske chockterapi” under den tidligere SUKP-leder Boris Jeltzin i Rusland – med visse afvigelser i de øvrige Sovjet-republikker. F.eks er de baltiske lande blevet sat i gang med en kapitalistisk udvikling gennem omfattende statsstøtte fra EU-systemet.
Under Vladimir Putin har Rusland genoptaget visse statskapitalistiske former fra Brezhnev-tiden – – fordi den “frie liberale markedsøkonomi ” ikke har kunnet udvikle en holdbar folkehusholdning (samfundsøkonomi) uden statsstøtte som det også er tilfældet i Danmark idag og i Chile under Pinochet i 1970’erne som progressive chilenske økonomer har bekræftet. >
Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s